Γιούνκερ: Παράταση της παραμονής της Task Force στην Ελλάδα

Γιούνκερ: Παράταση της παραμονής της Task Force στην Ελλάδα

Τι είπε ο  Πρόεδρος της Κομισιόν έπειτα από την πρώτη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων

Γιούνκερ: Παράταση της παραμονής της Task Force στην Ελλάδα
Την απόφασή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διατηρηθεί η «Ομάδα δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα» μέχρι τον Ιούνιο του 2015 ανακοίνωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε επίσης πως το βράδυ της Τρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Ντόνλαντ Τούσκ (τον μελλοντικό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) για να συζητήσουν το σχέδιο των 300 δισ. ευρώ το οποίο, όπως επανέλαβε, θα παρουσιαστεί από τον αρμόδιο αντιπρόεδρο για την Ανάπτυξη και την Απασχόλησης, Γίρκι Κατάινεν «πριν από τα Χριστούγεννα», πιθανώς στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2014.

Ο κ. Γιουνκέρ είπε επίσης πως θεωρεί την κοινωνική διάσταση των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζουν συγκεκριμένα κράτη-μέλη το ίδιο σημαντική με την οικονομική και ξεκαθάρισε και τις τυπικές αρμοδιότητες του Αντιπροέδρου για το Ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις και του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας πως ο πρώτος θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο δεύτερος στο Eurogroup και το Ecofin.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμα πως προτίθεται να υπερασπιστεί το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε απέναντι σε κάθε αδικαιολόγητη κριτική, δείχνοντας ουσιαστικά προς την πλευρά του Ντέιβιντ Κάμερον και του Ματέο Ρέντσι.

«Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κ. Κάμερον έχει πρόβλημα με κάποιους άλλους πρωθυπουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουνκέρ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης