Λίμπερμαν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Λίμπερμαν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Χαρακτήρισε αχρείαστη την ένταση που προκαλείται, σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη αρκετή στην περιοχή

Λίμπερμαν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου
Έκκληση προς όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκτορ Λίμπερμαν, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Ο κ. Λίμπερμαν, χαρακτήρισε αχρείαστη την ένταση που προκαλείται, σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη αρκετή στην περιοχή. Όπως τόνισε, η Κύπρος, προσπαθεί και δρα με υπεύθυνο τρόπο, και μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Ο Ισραηλινός Υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι του χρόνου θα επιτευχθεί στρατηγική σε θέματα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ανέφερε ότι τέτοιες μονομερείς προκλήσεις, υποσκάπτουν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

Κλείσιμο
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρο της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε 45 λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις.
 
Ο κ. Λίμπερμαν θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας, στην παρουσία μελών του Κυπρο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης