LIVE

Κορωνοϊός

Το είπε Τούρκος βουλευτής μέσα στη Βουλή: Ο τουρκικός στόλος έχει άδεια για σεισμογραφικές έρευνες στην Κύπρο!

Το είπε Τούρκος βουλευτής μέσα στη Βουλή: Ο τουρκικός στόλος έχει άδεια για σεισμογραφικές έρευνες στην Κύπρο!

Τι απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υποστήριξε Τούρκος βουλευτής στην ελληνική Βουλή ενώ σε ανάλογες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε και για την Κύπρο.

Ο κ. Οσμάν Ακίπ Μπακ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας κατηγόρησε την Κύπρο για μονομερείς ενέργειες και υποστήριξε ότι όλη η Κυπριακή υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη στην Τουρκία.

Παίρνοντας τον λόγο σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας χωρίς μάλιστα να υπάρξει ουσιαστική απάντηση από την ελληνική πλευρά. Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα όταν πήρε τον λόγο ο τούρκος βουλευτής.

«Η Τουρκία δεν προσπαθεί να κάνει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο» υποστήριξε ο κ. Μπάκ και συνέχισε: «Αντίθετα στη βόρεια Κύπρο υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες και ο τουρκικός στόλος μόνο στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων που έχει στην περιοχή - στα ανοιχτά της βόρειας Κύπρου - κάνει έρευνες σεισμογραφικής φύσης. Το Μπαρμπαρόσα διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες και έχουμε ενημερώσει ότι δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες από πλευράς Κύπρου. Ολη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και οι δύο λαοί αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους». Υποστήριξε μάλιστα ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ πρέπει να υπάρξει συμφωνία «για το μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου. Να υπάρξει σύγκλιση για την οποία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις το 2008 αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία».

Παράλληλα είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» φράση που εκτός των συνειρμών που δημιουργεί χρησιμοποιείται για την προώθηση της πάγιας θέσης της Τουρκίας για κατάργηση της ταξιδιωτικής βίζας για τούρκους πολίτες που επκέπτονται την Ελλάδα.

Βενιζέλος: «Κατάφωρη η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία»

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. «Μας προβληματίζουν οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας όσον αφορά την ΑΟΖ της Κύπρου και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δημιουργεί μία κρίση σε μία ήδη ασταθή περιοχή», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας η Ελλάδα στηρίζει τον ευρωπαϊκό διάλογο ως πλατφόρμα για την σταθεροποίηση στην περιοχή.Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε μάλιστα πως σε αυτό συμβάλει και η τριμερής συνεργασία (σ.σ. Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου), που ασχολείται με την ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή και αναμένεται να επιφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στις σχέσεις μεταξύ των κρατών της περιοχής.

Πέραν αυτών ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε «άνευ προηγουμένου κρίσεις» από την Μέση Ανατολή εως την Ουκρανία. Επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά και σθεναρά την ουκρανική κυβέρνηση ενώ έκανε λόγο  για «πολιτική και διπλωματική κρίση», υποστηρίζοντας πως  η Ρωσία είναι σκέλος του προβλήματος και θα πρέπει να είναι και μέρος της λύσης.


Στυλιανίδης: Βάση του προβλήματος στην Κύπρο η εισβολή από την Τουρκία

Από την άλλη πλευρά απάντηση δόθηκε από τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που είπε ότι «Η Κύπρος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, έχει πολλαπλά ζητήματα. Η βάση είναι η εισβολή από μια φίλη και σύμμαχο χώρα. Είναι ευχής έργο η αναζωογόνησης μια προσπάθειας που θα αναζητά λύση στη βάση της ενιαίας κρατικής οντότητας, διζωνικής, διακοινοτικής ομοσπονδίας που θα σέβεται τις αποφάσεις του διεθνούς δικαίου» και προειδοποίησε «Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει να αποφεύγουμε τις εκατέρωθεν προκλήσεις και τη δημιουργία προβλημάτων και άνοιγμα ζητημάτων που μπορεί να προκαλέσουν θέμα στην περιοχή και στη Συμμαχία».

Ο κ. Στυλιανίδης συμπλήρωσε πως «οι γεωτρήσεις δεν αφορούν μόνο το ελληνοκυπριακό αλλά και το τουρκοκυπριακό κομμάτι. Δεν θα πρέπει να περιπλέκεται το ζήτημα των κοιτασμάτων με το άλλο ζήτημα που επιμένουμε να διευθετηθεί αλλά να μη χάνουμε χρόνο για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στη βάση των διεθνών συνθηκών και της ΑΟΖ που είναι ευχής έργο να επικύρωνε η Τουρκία τη συμφωνία για την ΑΟΖ. Η Κύπρος λειτουργεί σαν κυρίαρχο κράτος στην περιοχή. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ανοίγουμε ζητήματα στην περιοχή την ώρα που οι κίνδυνοι από τα φαινόμενα αστάθειας που εμφανίζονται απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων στην περιοχή».


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Δ.Ι.Μ.

Με κάλυψαν οι 3 παρακάτω σχολιαστές. Είναι απόλυτα σωστοί @ 01:15 - 01:38 & 08:44

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ????? ΧΑΜΟΣ.......ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ.......

Στρ. Γ.

Ο Τούρκoς βoυλευτής ονόματι Οσμάv Mπακ, του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, φιλοξενoύμεvος στο Ελληνικό Κοινoβούλιο στα πλαίσια συνεδρίασης της κοινοβoυλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ, ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε δια δηλώσεως του την συνεκμετάλλευση της υφαλoκρηπίδας του Αιγαίου και της Κύπρoυ. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η "Bόρεια Κύπρos" έχει δικαιώματα ερευνών στην θαλάσσια περιοχή της Μεγαλονήσoυ και για αυτό τον λόγο βρίσκεται εκεί το Toυρκικό ερευνητικό σκάφoς "Barbaros". Η απάντηση των πολιτικάντηδων βουλευτών, που πήραν μέρος στην νατοϊκή κοινοβoυλευτική ομάδα, σε αυτή την προκλητική και χλευαστική δήλωση του Toύρκου βουλευτή ήταν από χλιαρή έως ραγιάδικη. Ο επικεφαλής της Eλληνικής κοιvoβουλευτικής αντιπροσωπίας στο ΝΑΤΟ και παρών σε αυτή την συζήτηση Ευριπίδης Στυλιανίδης ανταπάvτησε, καταρτισμέvoς προφανώς στην γλώσσα των "κoλεγιακώv" διπλωματικών φληναφημάτων, ότι "σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει να αποφεύγονται οι εκατέρωθεν προκλήσεις". Ο τούρκος βουλευτής κατατρομαγμένος από αυτή την ηρωική δήλωση του Στυλιανίδη ακόμη τρέxει προς την έξοδο της Βουλής, πιθανώς για να προϋπαντήσει τους πρώτους Τούρκoυς αλεξιπτωτιστές που θα προσγειωθούν στην πλατεία Συντάγματος, τους οποίους οι πολιτικάντηδες θα υποδεχθoύν μαζί του ως ειρηνευτική δύναμη, όπως ακριβώς έπραξαν και στην Κύπρo. Τα πράγματα είναι όμως πολύ σοβαρά για να αvτιμετωπιστούν μόνο με ειρωνικά σχόλια. Δεν θέλω να γράψω άλλα το θέμα είναι για γέλια και για κλάματα Στρ. Γ.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ .ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ .ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ .ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΥΟ ΕΘΝΩΝ .ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΑΝ .ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ 3.000.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ....ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΑΠΟΒΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ .ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ .Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΑΦΟΥ ΟΧΙ ΣΕ 20 ΑΛΛΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ .ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΙ ΑΠΑΤΡΗΔΩΝ .Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ .-

ΕΓΩ

Είναι πραγματικα απαράδεκτη τούτη η πράξη:ξένος βουλευτής να μιλά στο κοινοβούλιο μιας χώρας για την παράνομη και επαίσχυντη επεκτατική πολιτική της πατρίδας του εις βάρος της χώρας αυτης!Αυτή η θρασύτητα στην πραγματικότητα δηλώνει δειλία:Ένα κράτος,ένας άνθρωπος κτλ που προσπαθεί να προσκομίσει οφέλη για τον εαυτό του με τεχνάσματα και παράνομους τρόπους(τρόπους ηθικά και νομικά καταδικαστέους) το μόνο που αποδικνύει είναι η δειλία του στην πορεία του να κατέχει τα ωφέλη αυτά με τον τίμιο και δύσκολο τρόπο.Η Τουρκία διαχρονικά αποτελεί το πιο προκλητικό κράτος τόσο στις εσωτερικές,όσο και στις εξωτερικές της υποθέσεις,αμέσως μετά τις ΗΠΑ.Η επεκτατική της πολιτική αποτελεί την άκρη του παγόβουνου καθώς αυτή γεννήθηκε και εκτρέφεται απο την έλλειψη πολιτισμού τους,τ διαχρονικά εγκλήματα κατά των λαών που ζούσαν στην περιοχή που,τώρα,αποτελεί το κράτος τους και την καταπίεση των διάφορων μειονοτήτων σήμερα.Η δε αδυναμία πραγματικής δημοκρατίας-με τον ''σουλτάνο Ερντογάν-αποτελεί καθρέπτη της απαίδευτης κοινωνίας της Τουρκίας,μιας Τουρκίας που στην πραγματικότητα αναπολεί το καθεστώς της οθωμανικής αυτοκρατορίας και έναν σύγχρονο Κεμάλ για σουλτάνο....Οι άπειρες καταγγελίες της Ελλάδας για τις,σε κάθε επίπεδο,παραβάσεις της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή όργανα δεν φαίνεται να έχει κάποιο σπουδαίο αντίκτυπο παρά το άτυπο πάγωμα των ενταξιακών ενεργειών της Τουρκίας.Η Ελλάδα,επομένως,έχοντας καταγγεγραμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένα ιστορικό καταγγελιών για διάφορες παραβάσεις της Τουρκίας και με την προβολή της πραγματικής αιτίας για κίνδυνο των εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας Ελλάδας-Κύπρου καθώς και την κατάλυση κάθε διμερούς συμφωνίας(συμφωνίες που η Ελλάδα τηρεί παρα τις δυσκολίες),θα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά,ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους εταίρους μας και κάθε άλλον οργανισμό,οι οποίοι θα είναι με το μέρος μας,για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω:Ενδεικτικά η σύλληψη,για πολλά και σημαντικότατα αδικήματα,αυτού του βουλευτή και η ξεκάθαρη απειλή ότι οποιαδήποτε παραβίαση πολεμικού αντικειμένου εκ μέρους της Τουρκίας θα επιφέρει,έπειτα απο προειδοποίηση,την κατάρριψη ή βύθιση αυτού,ώστε να αποδείξουμε στο πλασματικό αυτό κράτος της Τουρκίας ότι αυτός που έχει δίκιο,όσο μικρός κι αν είναι,στο τέλος πάντα νικά και ότι σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει....

Μη,

θυμώνετε, Τούρκος είναι, ό,τι θέλει λέει....

pan

Όχι αγαπητέ να μην θυμώσουμε, γιατί να θυμώσουμε επειδή θα δημιουργήσει τετελεσμένα (έτσι άλλωστε δεν μπήκε και στην Κύπρο, γκρίζες ζώνες Ίμια, όνομα σκοπιανών Μακεδονία-όχι εμείς αδιαφορούμε, είμαστε υπεράνω, Θράκη που αλωνίζει το προξενείο), όχι έχεις δίκιο να μην δίνουμε σημασία, άντε το πολύ πολύ να φορέσουμε φερετζέ! Ά και ξέχασα εσύ να μην ξεχάσεις να κλείσεις για Χριστούγεννα στην Πόλη, θα έχουν έξοδα για σφαίρες, οπότε χρειάζονται έσοδα και από τον τουρισμό σου!

ΣΟΚΟΛΑΤΑΔΕΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ?. ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΡΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ A--------@ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΠΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΣΟΚΟΛΑΤΑΔΕΣ"? ΔΕΝ ΜΕ NIAZE ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΜΕΣΟΣ.

Δαναός Δαρειος

Αρπάξετε την έλληνες ύποπολιτικοι

VASILEIOS

Ακουσον, ακουσον!!!! Οταν μιλουσε ο Τουρκος βουλευτης ο υπουργος ελειπε!!!! Μου θυμιζει εποχη..... Ιμιων!!!! Οταν οι τουρκοι κατεβαζαν την σημαια ,ο αρμοδιος υπουργος εξωτερικων Παγκαλος τοτε ,εκεινη την ωρα στο ΜΕΓΑ φλυαρουσε με τον Χατζηνικολαου!!!! Γεια σου Ελλαδα , με τετοιους πολιτικους, θα σε φτασουμε στα Τεμπη!!!!!

K.A

Οποιος κάνει έναν απλο υπολογισμό της "Διαφοράς" μόνο των εξοπλιστικών δαπανών (όχι γενικα των αμυντικων - οπως λειτουργικών- δαπανών) μεταξύ των 2 χωρών μεταξύ 2005 -2014, θα δεί ότι ή Τουρκία έχει αγοράσει-πληρώσει 25 δις ευρώ "Περισσότερα" (για αγορές όπλων) από ότι η Ελλάδα. Μια τουρκική κορβέτα Μιλγκεν κοστίζει περίπου μισό δις. Ένα υποβρύχιο περιπου μισό δις. Μια Φρεγάτα 750 εκατομ ευρω. Ένα Α/Φ Ραφαλ περίπου 70 εκατ ευρώ. Σαράντα F16 Αdv με όλα τα αξεσουάρ 2,2 δις ευρώ. Η Τουρκία έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την ευρύτερη περιοχή και εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και τον στρατιωτικό καταναγκασμο (έτσι λένε).

Ο - Έλληνας.

Μαυρίλα, σκέτη μαυρίλα και καμιά χαραμάδα να μπει και λίγος ήλιος!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης