Reuters: Από «πυρπολητής»... εν αναμονή πρωθυπουργός o Tσίπρας

Reuters: Από «πυρπολητής»... εν αναμονή πρωθυπουργός o Tσίπρας

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια πιο διαλλακτική στροφή ως προς τον τόνο που χρησιμοποιεί σε σχέση με τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας - Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτή την στιγμή κόμμα στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας πολλούς πολίτες οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν τιμωρηθεί από το πακέτο διάσωσης της χώρας

Reuters: Από «πυρπολητής»... εν αναμονή πρωθυπουργός o Tσίπρας
Άρθρο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, με τίτλο «Από "πυρπολητής... εν αναμονή πρωθυπουργός - η ελληνική Αριστερά "μυρίζει" εξουσία», αφιερώνει το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, στο οποίο επιχειρεί μια σκιαγράφηση της στάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις ευρωεκλογές.
 
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια πιο διαλλακτική στροφή ως προς τον τόνο που χρησιμοποιεί σε σχέση με τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας και επισημαίνει τα πρόσφατα ταξίδια στη Φρανκφούρτη και τη Ρώμη προκειμένου να συναντήσει Ευρωπαίους ηγέτες και να τους εκθέσει τις θέσεις του κόμματος.
 
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτή την στιγμή κόμμα στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας πολλούς πολίτες οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν τιμωρηθεί από το πακέτο διάσωσης της χώρας, ενώ σημειώνεται η ευκολία με την οποία κέρδισε τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
 
Κλείσιμο
Όπως σημειώνεται, κλειδί για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, είναι μια προσπάθεια να μετριάσει τις ριζοσπαστικές αριστερές ρητορείες, που έκαναν το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» να τον αποκαλέσει ως έναν από τους πιο επικίνδυνους άνδρες στην Ευρώπη το 2012. 

Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι βασικές θέσεις του όσον αφορά στα μέτρα λιτότητας και τη διάσωση της χώρας δεν έχουν αλλάξει, στη βάση της «ανθρωπιστικής κρίσης» που βιώνει η Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης