LIVE

Κορωνοϊός

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Σχήμα συναλλαγής και υποστύλωμα της σαμαρικής ΝΔ η «Δημοκρατική Παράταξη»

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Σχήμα συναλλαγής και υποστύλωμα της σαμαρικής ΝΔ η «Δημοκρατική Παράταξη»

«Αποφάσισαν να ευτελίσουν και την Δημοκρατική Παράταξη αφού κατάφεραν με τις πολιτικές τους επιλογές να διχάσουν, να υπονομεύσουν και τελικά να διαλύσουν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ»

Επίθεση στο εγχείρημα δημιουργίας της Δημοκρατικής Παράταξης, στην οποία προχωρά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επιβεβαιώνοντας ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του άλλοτε κραταιού Κινήματος, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα προσπάθεια και θα συνεχίσει να αντιτάσσεται στις πρωτοβουλίες της Χαριλάου Τρικούπη για ανασύνθεση του χώρου, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για προσπάθειες που αποσκοπούν στην πολιτική σωτηρία των πρωταγωνιστών τους. Θεωρεί δε το νέο σχήμα ως κόμμα υποστύλωμα της Σαμαρικής ΝΔ. Η ανακοίνωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος εκφράζει ένα κομμάτι των ανδρεοπαπανδρεϊκών του ΠΑΣΟΚ, έχι ως εξής:

Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν…
Η τελευταία προσπάθεια  να επιβιώσουν πολιτικά οι υπεύθυνοι για την πλήρη απαξίωση του ΠΑΣΟΚ έγινε στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Λίγοι, συμβιβασμένοι και υποταγμένοι στις πολιτικές απόψεις της συντήρησης και του Σαμαρά, συγκεντρώθηκαν και βάφτισαν «δημοκρατική παράταξη», τα υπολείμματα του άλλοτε κραταιού κινήματος. Οι πρωταγωνιστές του σημερινού κυβερνητισμού, οι χθεσινοί υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου, πολιτικοί αλεξιπτωτιστές και μεταφερόμενοι από πολιτικό χώρο σε πολιτικό χώρο, αυτοαναγορεύτηκαν για μια ακόμη φορά σε «σωτήρες» της χώρας, του λαού και τώρα και του ΠΑΣΟΚ.

Αποφάσισαν να ευτελίσουν και την Δημοκρατική Παράταξη αφού κατάφεραν με τις πολιτικές τους επιλογές να διχάσουν, να υπονομεύσουν και τελικά να διαλύσουν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ. Αναζητώντας απλά σανίδα για την προσωπική τους σωτηρία, όπως έκαναν όταν μιλούσαν για τη συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ, στη συνέχεια με τον εναγκαλισμό με τη κίνηση των 58 και την ΕΛΙΑ!

Είναι οι ίδιοι και απαράλλακτοι κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ που βιάζονται να τελειώσουν οριστικά με το ΠΑΣΟΚ για να μη νοιώθουν το βάρος του ιστορικού του ονόματος εμπόδιο στα πολιτικά τους σχέδια.

Ξεχνούν, ή κάνουν πως ξεχνούν, όσοι τουλάχιστον είχαν σχέση και τότε με το ΠΑΣΟΚ (οι περισσότεροι που μιλούν στο όνομά του ήταν απέναντί του), πως η Δημοκρατική Παράταξη για την οποία μιλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πρώτα απ’ όλα μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που ξεπερνούσε τα όρια των κομμάτων της εποχής και στόχευε στην αλλαγή της κοινωνίας. Μια κοινωνική συμμαχία απέναντι στη συντήρηση και τον δογματισμό, με προοδευτικό πρόσημο που θα πάλευε με το λαό σύμμαχο για μια διαφορετική Ελλάδα.

Τί σχέση έχει η Δημοκρατική Παράταξη, για την οποία αγωνιστήκαμε, με το δημιούργημα των Βενιζέλου, Λοβέρδου, Μπίστη και των λοιπών συγγενών;

Τί σχέση έχει με τον λαό, ένα πολιτικό κατασκεύασμα που βρίσκεται πολιτικά απέναντί του;

Τί σχέση έχουν με τα οράματά μας οι πρωταγωνιστές της κοινωνικής διάλυσης, της φτώχειας, της ανεργίας, του αυταρχικού δεξιού κράτους, των αντεργατικών διατάξεων, της υπερφορολόγησης και τελικά της απόλυτης εξάρτησης στις επιλογές των δανειστών;

Τί σχέση μπορεί να έχουν με την κοινωνία οι μόνιμα τα τελευταία χρόνια επιτιθέμενοί της;

Αυτό το Σαββατοκύριακο, με την ανοχή και συμμετοχή ενός μικρού αριθμού στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αναλαμβάνουν τεράστιες πολιτικές και ιστορικές ευθύνες, ενταφιάστηκε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σαν φορέας Αλλαγής.

Κατασκευάστηκε ένα ακόμα πολιτικό σχήμα συναλλαγής και δημιουργήθηκε το κόμμα – υποστύλωμα της Σαμαρικής ΝΔ.

Αυτό καμία σχέση δεν έχει με εμάς, με την Δημοκρατική Παράταξη, με τον Πολιτικό Φορέα της Αλλαγής, που όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου: «σε σχέση με τη μορφή του αγώνα που διεξάγει και ταυτίζεται με αυτόν του λαού για ανεξαρτησία και κοινωνική αλλαγή, έχει χαρακτήρα εθνικοαπελευθερωτικό και σοσιαλιστικό. Σε σχέση με το μαζικό κίνημα, είναι φορέας πάλης και καθοδήγησης, ενότητας και πολιτικού προσανατολισμού και κατοχύρωσης των αρχών της δημοκρατικής διάρθρωσης, της αυτονομίας των θεσμών και των μορφών πάλης, της ταξικής και πολιτικής ενότητας στόχων, τακτικών και προγραμμάτων. Σε σχέση με την εσωτερική του οργάνωση και λειτουργία, συσχετίζεται στο αναπτυξιακό μοντέλο οργάνωσης της νέας κοινωνίας, κατοχυρώνοντας δημοκρατική διαδικασία στην εκτίμηση, το σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων και ενιαία αντίληψη στην πολιτική πράξη.  Μια τέτοια πολιτική οργάνωση έχει τη μορφή ενός ριζοσπαστικού σοσιαλιστικού κινήματος».


Τελειώνοντας οριστικά με το σημερινό ΠΑΣΟΚ του συμβιβασμού και της νεοσυντήρησης, εντείνουμε τις προσπάθειες για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού και δημοκρατικού χώρου, που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες μας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης