Στην Κύπρο αύριο ο Βενιζέλος - Θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη

Στην Κύπρο αύριο ο Βενιζέλος - Θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη

Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις 7 Νοεμβρίου - Τριμερής συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

Στην Κύπρο αύριο ο Βενιζέλος - Θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μεταβεί, αύριο Τρίτη 28 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, όπου θα συνεργασθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για την τρέχουσα κατάσταση και την προετοιμασία της επίσκεψης που θα κάνει στην Κύπρο, στις 7 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.

O κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ενώ θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη και της Αιγύπτου, Sameh Hassan Shoukry για την προετοιμασία της τριμερούς συνόδους κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει και διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.


Κλείσιμο
Τριμερής συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

Στο πλαίσιο του εγκαθιδρυθέντος πλαισίου πολιτικών διαβουλεύσεων θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο στη Λευκωσία, οι εργασίες της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου, κκ. Βενιζέλου, Σούκρι και Κασουλίδη, αντίστοιχα.

Η υπουργική συνάντηση της Λευκωσίας αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η συνάντηση θα έχει επίσης, προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει και της επικείμενης συνόδου κορυφής των αρχηγών των τριών κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση της Λευκωσίας, οι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη μεταξύ τους συνεργασία σε πλειάδα τομέων, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους περαιτέρω επέκτασής της στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι τρεις χώρες στη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές μεταξύ τους διμερείς συναντήσεις, ενώ οι κκ. Βενιζέλος και Σούκρι θα γίνουν δεκτοί από τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης