Λαφαζάνης: Θα καταργήσουμε το μνημόνιο Δημοκρατικά

Λαφαζάνης: Θα καταργήσουμε το μνημόνιο Δημοκρατικά

Τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης

Λαφαζάνης: Θα καταργήσουμε το μνημόνιο Δημοκρατικά
Διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για την κατάργηση του Μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εμείς θα ακυρώσουμε το μνημόνιο. Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που το φέρανε (δηλαδή με νόμο). Μάλιστα θα το ακυρώσουμε με δημοκρατικό τρόπο, γιατί ψηφίστηκε πραξικοπηματικά σε μία νύχτα» διευκρίνισε το ΑΠΕ ότι δήλωσε στο MEGA ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στις ίδιες δηλώσεις ο κ. Λαφαζάνης είχε τονίσει πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Κλείσιμο
Παράλληλα το ΑΠΕ αναφέρει ότι η φράση του κυρίου Λαφαζάνη δεν ήταν «εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε κιόλας» αλλά «εμείς δε χρωστάμε μόνο, μας χρωστάνε κιόλας».

Κατά τον κ. Λαφαζάνη από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» ανέφερε σχετικά με το χρέος, υποστήριξε ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι «δυνατά» και συμπλήρωσε: «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης