Ανατροπή σκηνικού από το ΣτΕ: Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου

Ανατροπή σκηνικού από το ΣτΕ: Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει η ίδια και ανέτρεψε την 2360/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, με την οποία είχε γίνει δεκτή ένσταση κατοίκων της Μυτιλήνης και είχε ακυρωθεί η ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου ως περιφερειάρχη.

Σε περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ανακηρύσσεται, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.

Και αυτό, γιατί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει η ίδια και ανέτρεψε την 2360/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, με την οποία είχε γίνει δεκτή ένσταση κατοίκων της Μυτιλήνης και είχε ακυρωθεί η ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου ως περιφερειάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καλογήρου είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο». Ωστόσο, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, είχε κριθεί ότι υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας στο πρόσωπό της, γιατί είχε ασκήσει καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μέσα σε διάστημα 18 μηνών, πριν από τη διενέργεια των εκλογών.

Στην απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ, σημειώνει ότι η κρίση του Διοικητικού Εφετείου είναι εσφαλμένη. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, στα κωλύματα εκλογιμότητας του Ν. 3852/2010 δεν περιλαμβάνεται κώλυμα λόγω κατοχής θέσης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος, στο ΣτΕ απέρριψε και άλλη αίτηση κατά της ανακήρυξης του Ευστράτιου Κύτελη ως αντιπεριφερειάρχη της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου με τον ίδιο συνδυασμό.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν συνέτρεχε στο πρόσωπό του κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή είχε ασκήσει καθήκοντα διευθυντή νομαρχιακής μονάδας υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

λες;

H δικαιοσύνη να προσαρμόζεται στη νεά τάξη πραγμάτων, καθώς αυτή η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δε μου φαίνεται να έχει και τόση θηλυκότητα; Λες οι νεοταξίτες να έχουν απλώσει τόσο βαθιά τα πλοκάμια τους; Ώρα να φεύγουμε προς Μεγάλη Βρετανία, εκεί μάλλον είναι πιο συντηρητικοί σε τέτοια θέματα. Ή μήπως πάλι έπεσαν τηλέφωνα από Αθανασίου; Πάλι κοντοχωριανή θα είναι και αυτή. ΟΥΣΤ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4591470

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος επισκέφθηκαν σήμερα το δεύτερο Athens Games Festival - Ραντεβού για του χρόνου έδωσαν οι εκθέτες και οι χιλιάδες επισκέπτες του 

10
4510735

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου

7
Bosdfs

«Θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών» δηλώνει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Βουλής - «Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα ψηφίσουν μια πρόταση δυσπιστίας και θα ρίξουν την κυβέρνηση» σημειώνει 

3