Βουλευτές της ΝΔ προειδοποιούν: Δεν θα επιτρέψουμε το άρθρο ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου

Βουλευτές της ΝΔ προειδοποιούν: Δεν θα επιτρέψουμε το άρθρο ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου

Νέο πεδίο έντασης στο κυβερνητικό στρατόπεδο η διάταξη για την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων του Δημόσιου και των ΟΤΑ  στον Τύπο

Βουλευτές της ΝΔ προειδοποιούν: Δεν θα επιτρέψουμε το άρθρο ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου
Αρνητικοί εμφανίζονται οι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην ρύθμιση που αφορά στην κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης προκηρύξεων στον Τύπο. Οι βουλευτές που αντιδρούν είναι κυρίως όσοι προέρχονται από την περιφέρεια. Συγκεκριμένα ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Γκρέκας σημείωσε ότι δεν πρέπει ένα άρθρο να γίνει η ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου στην χώρα.

Ο κ. Γκρέκας σημείωσε:

«Να αναθεωρήσουμε το άρθρο και να είτε να δώσουμε τη δυνατότητα να βρουν εναλλακτικές πηγές εσόδων για να μην κλείσουν (σ.σ. οι τοπικές εφημερίδες) ή να δούμε και την απόσυρση του άρθρου», είπε, ζητώντας και μελέτη ώστε να διασφαλιστεί ότι ο Τύπος θα παραμείνει και θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Κλείσιμο
Ο βουλευτήε της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας μάλιστα είχε έντονο διάλογο με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο σε διάδρομο της Βουλής έξω από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου συζηταίται το νομοσχέδιο:  «Μάκη δεν με πείθεις με αυτά που λες. Καταλάβετέ το. Αυτό το άρθρο δεν το ψηφίζουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Αν δεν μας πείθετε δεν ξαναψηφίζουμε τίποτα».

Ο κ. Γιακουμάτος του απάντηση πως η ρύθμιση είναι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ο κ. Καράμπελας επέμεινε δείχνοντας αποφασισμένος ότι δεν θα το ψηφίσει:

«Αν τα καταφέρετε να πέσετε για τον επαρχιακό τύπο, τότε μπράβο σας. Εμείς δεν το ψηφίζουμε. Τα ίδια κάνατε και με τις Κυριακές και ιδού τα αποτελέσματα. Δεν πατάει άνθρωπος στα καταστήματα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης