Κουβέλης: Το πολιτικό κλίμα τον Μάρτιο του 2015 θα κρίνει την εκλογή Προέδρου

Κουβέλης: Το πολιτικό κλίμα τον Μάρτιο του 2015 θα κρίνει την εκλογή Προέδρου

Η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη, λέει ο πρόεδρος του κόμματος ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα πετύχει την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή του


Κουβέλης: Το πολιτικό κλίμα τον Μάρτιο του 2015 θα κρίνει την εκλογή Προέδρου
«Το πολιτικό κλίμα τον Μάρτιο του 2015 θα κρίνει την εκλογή του Προέδρου», λέει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάλογο του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι το μόνο προαπαιτούμενο που θέτει η ΔΗΜΑΡ είναι να ωθήσουμε τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων προς προοδευτική κατεύθυνση. Στην αμέσως επόμενη ερώτηση «αν σας ζητηθεί να συναινέσετε στην προεδρική εκλογή», ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι το θέμα αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων.

«Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που θα ασκούνται. Η ένταξη άλλωστε, στον διάλογο – και ως προαπαιτούμενο μάλιστα - του θέματος της προεδρίας της Δημοκρατίας είναι στοιχείο που ευτελίζει τον θεσμό και τον βάζει σε πολιτικό παζάρι», αναφέρει ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Κλείσιμο
Ο κ. Κουβέλης σημειώνει επίσης ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οφείλουν να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις, επαναλαμβάνει ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη, θεωρεί ότι η «μεταρρυθμιστική τάση» κάνει λάθος μη αποδεχόμενη τον διάλογο στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΔΗΜΑΡ θα πετύχει την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης