Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco

Ποσοστό 24,2% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, 20,8% η ΝΔ - Τρίτο κόμμα η ΧΑ με 7,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,8% και η Ελιά με 5,3% - Στο 12,4% οι αναποφάσιστοι

Με προπορευόμενο τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά η τελική ευθεία προς τις κάλπες της Κυριακής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί ευδιάκριτο προβάδισμα 3,4% στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του protothema.gr.

Στη τελευταία αυτή μέτρηση πριν από το άνοιγμα της κάλπης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και φθάνει στο 7,7% και το πιθανό είναι ότι θα καταλήξει με διψήφιο ποσοστό στα αποτελέσματα της Κυριακής. Στην τέταρτη θέση υπάρχει σκληρός διαγκωνισμός ανάμεσα στο Ποτάμι που βρίσκεται στο 5,8% και την Ελιά που φθάνει στο 5,3%. Έπεται το ΚΚΕ που σταθεροποιείται στο 4,8%, ενώ σε καθοδική φάση κινούνται οι ΑΝΕΛ που υποχωρούν στο 3,3%, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 1,8% και βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% για την εκλογή ευρωβουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς, καθώς ενισχύεται από το γεγονός ότι γίνεται ο βασικός πόλος στον οποίο κατευθύνεται η αμντιμνημονιακή ψήφος, ενώ έχει υψηλότερη συσπείρωση των οπαδών του που φθάνει στο 69%. Από τα ευρήματα της Alco προκύπτει επίσης ότι προς την κάλπη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να κατευθύνονται μερίδα ψηφοφόρων του 2012 που είχαν επιλέξει τότε το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα, η συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 67%, καθώς το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα παρουσιάζει διαρροές ψηφοφόρων τόσο απευθείας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά και προς μικρούς κεντροδεξιούς σχηματισμούς.
Το ΠΑΣΟΚ (Ελιά), αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχουν μεγάλες διαρροές τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το Ποτάμι. 

Πάντως, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ένα 48ωρο πριν από την εκλογική διαδικασία, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό, στο 12,4%, γεγονός που σημαίνει ότι ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος θα επιλέξει την τελευταία στιγμή.ΣΧΟΛΙΑ (95)

ΓΙΑΝΝΗς

Τα γκάλοπ εμψυχώνουν τους χρυσαυγίτες .Ε ρε που κατάντησε η χώρα να αποθρασύνεται ο φασίστας και να κρύβεται ο δημοκράτης.!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυτή η εταιρεία δημοσκοπήσεων για τον δήμο Αθηνών έδινε στον Κασιδιάρη 8,5% και πήρε 16% και κάτι ψιλά ίσως θα πρέπει το βράδυ των εκλογών να........επανεξετάσει την δημοσκοπική της στάση απέναντι στο τρίτο πολιτικό κόμμα και η αμεροληψία της να μην είναι επιλεκτική,και......... κατευθηνόμενη

ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ - ανησυχίες για τις ευρωεκλογές

Για να πάρετε μία ιδέα σε τί επίπεδο παίζονται τεράστια παιχνίδια για τον έλεγχο των λαών μέσω των "καθιερωμένων" κομμάτων που ελέγχονται πλήρως από τα Νεοταξίτικα Κέντρα Παγκοσμίως. Διαφορετικά Τάγματα του λεγόμενου Ελευθεροτεκτονισμού στη Γαλλία (Franc-maçonnerie), υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν. Καλούν τα μέλη τους και όλους τους πολίτες σε μη αποχή από τις ευρωεκλογές αλλά και τους δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες πολιτικής ψήφου. Το δελτίο Τύπου υπογράφεται από τη Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας, τη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, τον Μεγάλο Ανατολικό της Γαλλίας, τη Μεγάλη Μεικτή Στοά της Γαλλίας και τη Μεγάλη Γυναικεία Στοά του Memphis Misraim (media press 22/05/14). Αυτό που ανησυχεί τους "Μεγάλους Δασκάλους" των Στοών είναι η άνοδος του Eυρωσκεπτικισμού που μπορεί να επιφέρει τόσο αποχή από τις κάλπες όσο και στροφή σε εναλλακτικές πέραν των σοσιαλιστών, φιλελευθέρων όπου τα δίκτυά τους εκτείνονται. Τους προβληματίζει επίσης η εξάπλωση του αισθήματος στο γαλλικό λαό μιας απόρριψης του σύγχρονου πολιτικού συστήματος και μιας βαθειάς απογοήτευσης που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο πολιτικό ρεύμα. Δεν μένουν μόνο στις διαπιστώσεις αλλά δίνουν και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή με αποφατικό τρόπο: όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ υποψηφίων που εκπροσωπούν κινήματα ή κόμματα ακραία, λαϊκίστικα, ευρωφοβικά, ρατσιστικά, αντισημιτικά, ομοφοβικά. Με την κοινή τους ανακοίνωση καλούν όλους τους Γάλλους να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Μαΐου 2014, διότι μια μαζική αποχή θα σηματοδοτήσει την ανάσχεση κάθε προόδου… και θα αποτελέσει απειλή για τη Δημοκρατία σε όλη την Ευρωπαική Ένωση που εδώ και 60 χρόνια υπερασπίζεται τις ανθρωπιστικές αξίες…Είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον της Μασονίας για τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, ώστε έχει ήδη προγραμματισθεί για τις 28 Μαΐου 2014 το 1° Φόρουμ των Φιλελεύθερων και Αδογματικών Μασονικών Ταγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1°Forum des Obédiences maçonniques libérales et adogmatiques de lUnion Européenne), στην έδρα του Μεγάλου Ανατολικού στο Παρίσι. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια πανευρωπαϊκή συνάντηση όλων των Μασονικών Στοών. Ομοίως ανυσηχούν και για τα αντίστοιχα συστιμικά δικά μας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΤΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ). Ξύπνα, σκέψου και κάνε ζημιά στο σύστημα που σε θέλει πρόβατο να ψωνίζεις μόνο από το πλήρως ελεγχόμενο πολυχρωματικό super market της Βολής που σου έχει ετοιμάσει. Σε θέλει ΠΕΛΑΤΗ και μάλιστα αποβλακωμένο πλήρως....

Μαρια

Καλά μας τα λεγες πιο κάτω... Με τις στοές λίγο μου απογειώθηκες....

Γερμανός

Βγάλτε Τσιπρα δικαίωμα σας αλλα σκεφτητε και την άλλη μέρα, προβλέπω πείνα και όταν φύγει και ο τελευταίος επενδυτής πιστεύωο Τσιπρας θα σα βάλει στο δημόσιο, με γερούς μισθούς, συντάξεις, και φυσικά χοντρά εφάπαξ. Καλη τύχη!

Χίλιες φορές να πεινάμε.

Στην ανάγκη θα φάμε και πέτρες.Καλύτερα υπερήφανοι,παρά υποταγμένοι στη μέρκελ.Μαύρο στη συγκυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα μας.

ENAS

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΤΑΜΙ....ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ...???

συμπερασμα

Συμπερασμα...οι ψηφοφοροι των ΑΝΕΛ δεν εχουν τηλεφωνο να τους ρωτησουν στις δημοσκοπησεις...αρα ο ΟΤΕ σπονσοναρει ποταμι...

Αντέχετε αλήθειες; - Άγης Βερούτης 2

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες στις ελληνικές φυλακές με επιδημίες φυματίωσης και λοιμωδών νόσων εξασφαλίζει ότι κάποιος που θα καταδικαστεί σε φυλάκιση για αδυναμία πληρωμής των αυθαίρετων φόρων, θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να βρει τα χρήματα τουλάχιστον να πληρώσει το βραχιολάκι εντοπισμού ως και 3.000 ευρώ (βάσει νόμου),για κάθε ένα βραχιολάκι που το Ελληνικό Δημόσιο θα αγοράσει λιγότερο από 300 δολάρια. Το Ελληνικό Κράτος έχει μετατραπεί από κάποιους εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού, σε έμπορας δυστυχίας των Ελλήνων, με μοναδική στόχευση την επάρκεια πόρων για να πληρώνονται οι κομματικοί στρατοί. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, σε επαρχιακό αεροδρόμιο είχαν προσληφθεί 71 οδηγοί λεωφορείου για να οδηγούν τα 2 λεωφορεία του αεροδρομίου. Αυτοί πληρώνονται από τους φόρους εκείνων που ήδη χάνουν ή θα χάσουν μετά τις εκλογές τα σπίτια τους, για να πληρωθούν στην ώρα τους και αμείωτοι αυτοί οι 71 μισθοί οδηγών λεωφορείου. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν γνωρίζω καν αν έχει 71 πτήσεις το μήνα! Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να μην μειώνει το κράτος, οπότε η εργασιακή ασφάλεια των 71 οδηγών λεωφορείου δεν κινδυνεύει! Είναι ώρα να καταλάβει ο ψηφοφόρος ότι ψηφίζοντας τους συγκεκριμένους δεν εξυπηρετεί απλά τα συμφέροντά του, αλλά είναι συνεργός στην οικονομική και φυσική εξόντωση του ενός τρίτου των Ελλήνων. Πέρα από εκείνους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ή τους 250.000 που τρέφονται στα συσσίτια της Εκκλησίας που χρηματοδοτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, πέρα από τους 1.000.000 Έλληνες που ζούν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας, δηλαδή δεν έχουν αρκετά ούτε για να φάνε, πέρα από τα 350.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Αντί να λύσουν αυτά τα προβλήματα, οι εκλεγμένοι μας ψηφίζουν νυχτερινές τροπολογίες για ασυλία και αμνήστευση εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος. Όποιος αναρωτιέται, είναι συνεργός δια της ψήφου! Κανείς πλέον δεν θα είναι αθώος. Χωρίς άμεση αλλαγή πλεύσης και διαγραφή χρεών τόσο από τα ασφαλιστικά ταμεία (όπως λένε οι Γέφυρες), όσο και από την εφορία, αλλά και γενναίο κούρεμα επιχειρηματικών δανείων ή επιμήκυνση με μηδενικό επιτόκιο από τις τράπεζες, οδηγούμαστε με μαθηματική βεβαιότητα σε κοινωνική έκρηξη. Πυρηνική έκρηξη του 1/3 της κοινωνίας. Κανένας τοίχος δεν μπορεί να σε προστατεύσει από μια πυρηνική έκρηξη. Οι ακροδεξιοί είναι ακόμα χειρότεροι, καθώς δεν υπόσχονται λύσεις, αλλά μόνο αίμα. Μη πείτε πως δεν σας το είπα εγκαίρως. Το εγκαίρως είναι τώρα! Λύση: ΓΕΦΥΡΕΣ

Αντέχετε αλήθειες; - Άγης Βερούτης 1

Η ανάπτυξη έρχεται! Οσονούπω! Αυτό το οσονούπω κρατάει από το 2010. Ήδη φέτος μετατέθηκε για το 2015 από τον ΟΟΣΑ. Είναι αδιαπραγμάτευτη συμπαντική βεβαιότητα ότι με υπερφορολόγηση δεν έρχεται η ανάπτυξη, αλλά απομακρύνεται. Ακόμα και ο Τσώρτσιλ το είπε μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου: το να φορολογεί μια χώρα την οικονομία της για να ανακάμψει, είναι σαν να έχει τα δυο πόδια σε ένα κουβά και να προσπαθεί να σηκωθεί στον αέρα τραβώντας το χερούλι. Η υπόσχεση πως μόλις έρθει η ανάπτυξη θα μειωθούν οι φόροι είναι αποτυχημένη εξ ορισμού. Όσο οι φόροι δεν μειώνονται, ανάπτυξη δεν θα δούμε! Αν περιμένουμε να έρθει πρώτα η ανάπτυξη για να σταματήσει η φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης, θα περιμένουμε για πάντα... Ειδικότερα, όταν η μεσαία τάξη θα έχει ήδη εξοντωθεί η μόνη εφικτή ανάπτυξη θα είναι του τύπου της Κένυας. H υπερφορολόγηση έχει φέρει 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να χρωστούν καθυστερημένους βεβαιωμένους φόρους 63,5 δις στο κράτος, ενώ πάνω από 450.000 αυτασφάλιστους να αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές λόγω μείωσης του εισοδήματός τους με την κρίση, χωρίς φυσικά να έχουν προσαρμοστεί προς τα κάτω αναλογικά οι εισφορές τους. Το χειρότερο είναι πως ο τρόπος που προσπαθεί το καθεστώς να τους δώσει δεύτερη ευκαιρία ή νέα αρχή, είναι να απαιτεί να συνεχίζουν να πληρώνουν τις υπέρογκες εισφορές κάθε μήνα, αλλά και ταυτόχρονα να πληρώνουν ένα τεράστιο ποσοστό των οφειλόμενων. Σε κάποιον δεν κόβει ότι όποιος δεν έχει να πληρώσει 450 ευρώ το μήνα, πολύ περισσότερο δεν θα έχει να πληρώσει ούτε 900 ευρώ το μήνα. Εκτός αν υπάρχει δόλος από αυτούς που αποφασίζουν, και η μεσαία τάξη έχει στοχοποιηθεί για ηθελημένο αφανισμό. Αν αυτό συμβαίνει, τότε οι ψηφοφόροι που θα υποστηρίξουν οποιονδήποτε στοχεύει με δόλο στην εξόντωση μιας οικονομικής τάξης, ουσιαστικά είναι συνεργοί των δημίων. Από την άλλη, οι κατασχέσεις για αυτούς τους παράλογους και αντισυνταγματικούς φόρους έχουν ήδη ξεκινήσει, και τη θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο στο λαιμό 2,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών η σχετική δημόσια διοίκηση του ΥΠΟΙΚ, ακολουθώντας εντολές από τη νομοθετική εξουσία. Με άλλα λόγια, οι εκλεγμένοι από το Λαό εκπρόσωποί του αποφασίζουν να εξολοθρεύσουν οικονομικά 3 εκατομμύρια Ελλήνων, και εκείνοι απλώς εκτελούν. Η παραγγελία για βραχιολάκια εντοπισμού αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, για κατ οίκον περιορισμό, δηλαδή φυλάκιση στο σπίτι του κάθε ενός καταδικασθέντα για την αδυναμία πληρωμής υπέρογκων φόρων στο Κτήνος, λύνει το θέμα της υπερπληρότητας των φυλακών

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΟΥ...

Βλέπετε πόση σημασία έχει η ψήφος μας. Εδώ και λίγο καιρό στην προοπτική να μαυριστούν αγρίως οι εγχώριοι προσκυνημένοι δούλοι του συστήματος έχει ξεσηκωθεί κόσμος και ντουνιάς. Να οι αναβαθμίσεις από το Fitch-ουλα (ενώ ήταν προγραμματισμένες για Σεπτέμβριο), να οι παρεμβάσεις Σόιμπλε, να τα δημοσιεύματα ότι φτάσαμε ένα βήμα πριν την έξοδο το 2012 και μάλιστα με επιθυμία των τότε κυβερνώντων μας που και καλά κόπτονται να είμαστε στο ευρώ πάση θυσία έχοντας τα δικά τους χρήματα στο εξωτερικό, να και η εσπευσμένη έγκριση από το ΔΝΤ της δόσης των 3,2 δις. Και όλα αυτά διότι σχηματίστηκε μια τάση μαυρίσματος. Φανταστείτε να διαπιστωθεί και στην πράξη αυτή και να στείλει ο κόσμος στην ανεργία την πλειοψηφία των υπηρετών της ξένης και εγχώριας διαπλοκής. Για αυτό πρέπει να καταλάβεις ότι η ώρα σου ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ. Ότι κάνεις σε αυτή την κάλπη, μετά ξεκινά η μηχανή του κιμά ξανά με το εξοντωτικό και για τους τελευταίους πακέτο δημευτικών φόρων και τα βραχιολάκια κατ οίκων περιορισμό (ώστε να μην σε τρέφει καν δωρεάν το σύστημα που στο μεταξύ θα σου τα έχει πάρει όλα για να φτάσεις εκεί) τα οποία μάλιστα το κοινωνικό κράτος του συστήματος ΠΑΣΟΚ που έφτιαξες και στήριξες μέχρι πρότινος με την ψήφο σου θα αγοράζει 300 ευρώ και θα στα πουλάει (βάση νομοθεσίας) μέχρι και 3.000 ευρώ. Έχεις καταλάβει τί παίζεται; Έχεις αντιληφθεί πως ή τους τελειώνεις ΤΩΡΑ ή σε τελειώνουν αυτοί όλοι μαζί; Δοκίμασες τις αριστερές πολιτικές έχοντας τα τελευταία χρόνια πρωθυπουργό τον καλύτερο εκπρόσωπό τους, οι οποίες επιβάλουν την προς τα κάτω εξίσωση όλων και την υφαρπαγή περιουσιών χτισμένων με τον ιδρώτα σου για να περνούν καλά τα παράσιτα του πελατειακού και άκρως διεφθαρμένου κράτους. Θα συνεχίσεις να τις στηρίζεις μέσω των συστημικών προϊόντων που σου πλασάρει το πολυχρωματικό super market της υπάρχουσας Βολής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΤΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ) και των αντίστοιχων «εναλλακτικών» του (ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ) ή θα δώσεις σε όλους την κλωτσιά που τους αρμόζει να πάνε στον αγύριστο; Αν θες να δεις άσπρη μέρα, υπάρχει μία επιλογή: ΓΕΦΥΡΕΣ. Για να πορευτούμε για πρώτη φορά προς μια πραγματική οικονομία της αγοράς όπως ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος με λιγότερες δαπάνες και φόρους και τόνωση της επιχειρηματικότητας του ιδιωτικού τομέα, που είναι ο μόνος που παράγει εισόδημα για να πληρώνονται όλοι οι άλλοι. Η λύση δεν υπάρχει πιο αριστερά, αυτό οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο κρατισμό, παρασιτισμό, κρατική διαπλοκή και δήμευση. Για αυτό ψηφίζω ΓΕΦΥΡΕΣ για πραγματική αλλαγή πορείας επιτέλους.

Η αριστερή ιδεολογία κατέστρεψε τη χώρα 2

Μα, δεν ήταν άλλοι από τους συνδικαλιστές, που έκλειναν τα εργοστάσια, όταν έκριναν ότι οι αυξήσεις και άλλα παράλογα θεσμικά αιτήματα (βλέπε επιδόματα τύπου έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία κ.λπ. κ.λπ.) δεν ήταν ικανοποιητικά, που οδηγούσαν τους επενδυτές να φύγουν κακήν κακώς και, φυσικά, οδήγησαν το σύνολο της οικονομίας να γίνει μη ανταγωνιστική. Ήταν, επίσης, οι κομματικοί παράγοντες των κομμάτων, που πίεζαν για προσλήψεις στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αριθμό-ρεκόρ δημοσίων υπαλλήλων (άχρηστων στην απόλυτη πλειονότητά τους), χωρίς κριτήρια παρά μόνο κομματικά. Δεν είναι αυτή η πολιτική σοβιετικού τύπου; Μήπως τα πανεπιστήμια δεν διοικούνται τόσα χρόνια από τις αριστερές μειοψηφίες και πρυτάνεις όπως τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το ψώνιο που λέγεται Πελεγρίνης, που διέλυσαν κάθε έννοια πειθαρχίας και πανεπιστημιακής σοβαρότητας, με αποτέλεσμα το απόλυτο ξεχαρβάλωμα της παιδείας; Ποιος έχει για σύνθημα «όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών» και το «πρώτος στα μαθήματα αφεντικό στο εργοστάσιο»; Σαφέστατα οι αριστερές νεολαίες, ποτισμένες από την αριστερή νοοτροπία της μετριοκρατίας. Αντί να θεωρούνται οι άριστοι πρότυπα για την Αριστερά, είναι εχθροί και εκπρόσωποι του καπιταλισμού! Παραγνωρίζοντας, φυσικά, ότι η κατάρρευση της δημόσιας παιδείας είναι ό,τι πιο αντιδημοκρατικό υπάρχει, αφού η παιδεία είναι το μόνο μέσο ώστε ο γιος του γεωργού να γίνει «αφεντικό στο εργοστάσιο» με την αξία του. Και, εν πάση περιπτώσει, οι πλούσιοι γόνοι έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο εξωτερικό, τα παιδιά των εργατών, όμως, στερούνται το ύψιστο αγαθό της παιδείας και, φυσικά, χάνουν το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες. Τόσο μυαλό κουβαλάνε οι αριστεροί γραφικοί ιδεολόγοι που συνωστίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και έρχεται τώρα ο μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου, το παιδί των καταλήψεων, που μετά βίας άρχισε να μαθαίνει σπαστά αγγλικά δεν προλάβαινε προφανώς να τα μάθει στο σχολείο, είχε άλλες προτεραιότητες να μας πει ότι θα εκβιάσει την Ευρώπη, ότι θα διώξει τους επενδυτές και διάφορα άλλα γραφικά μεν, επικίνδυνα δε. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας και οι οραματιστές του παρελθόντος με τις πιο αρχαίες ιδέες στη χώρα, οι θαυμαστές της Αργεντινής και οι υποστηρικτές του Μαδούρο στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος στη Βενεζουέλα. Ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η «δήθεν» Αριστερά εκπροσωπούν ό,τι πιο ξεπερασμένο ιδεολογικά υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο και σαφέστατα η ιδεολογία τους είναι ακριβώς αυτή που οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση όπως η αριστερή πολιτική Σαμαρά

Η αριστερή ιδεολογία κατέστρεψε τη χώρα 1

Είδα το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση με κεντρικό σύνθημα «Για πρώτη φορά Αριστερά», και κυρίως θέμα το ότι η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα, και αναρωτήθηκα μέχρι ποιον βαθμό μπορεί οι αυταπάτες να υπερτερούν της λογικής. Συγγνώμη, αλλά ιδεολογικά μόνον η Αριστερά κυβέρνησε τη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ο λόγος για τον οποίο η χώρα κατέρρευσε οικονομικά και κοινωνικά δεν είναι γιατί η Ελλάδα είχε μια φιλελεύθερη πολιτική, ούτε γιατί ήταν το... προπύργιο του καπιταλισμού. Ο λόγος της κατάρρευσης δεν είναι άλλος από το ότι ήταν η τελευταία σοβιετική οικονομία της Ευρώπης. Οι λόγοι της κατάρρευσης είναι οι ίδιοι για τους οποίους κατέρρευσαν όλες οι οικονομίες της πρώην ανατολικής κομμουνιστικής Ευρώπης. Δηλαδή το τεράστιο κράτος που έπνιξε τα πάντα, η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η πλήρης ανυπαρξία αξιοκρατίας, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η επικράτηση των μετρίων εις βάρος των ικανών στον δημόσιο τομέα, αλλά όχι μόνον, η ρουσφετολογία, η ανοχή απέναντι στην ανομία και η παντελής έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού. Υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που δεν αναγνωρίζετε σαν χαρακτηριστικό της χώρας μας μέχρι την κρίση; Όλα, δηλαδή, τα χαρακτηριστικά των σοβιέτ... Το ότι την πολιτική αυτή την εφάρμοζαν εναλλάξ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, αφού και τα δύο κόμματα εφάρμοσαν ακριβώς την ίδια και απαράλλακτη σοσιαλιστική πολιτική κρατισμού επί 40 χρόνια. Ξεκινώντας από τη γνωστή σοσιαλμανία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ξεκίνησε τις πρώτες κρατικοποιήσεις, περνώντας στον Ανδρέα Παπανδρέου και τους πρασινοφρουρούς του, όπου, αν δεν ήσουν στην αντίστοιχη «κλαδική», δεν είχες στον ήλιο μοίρα, έως τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κατάφερε μέσα στην επταετία της διακυβέρνησής του να διπλασιάσει το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου και να εκτινάξει το χρέος στα επίπεδα που όλοι γνωρίζουμε, στην ουσία, δηλαδή, να οδηγήσει σε πτώχευση τη χώρα, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος απλώς έβαλε την ταφόπλακα χωρίς να έχει καν καταλάβει τι έχει συμβεί, υποσχόμενος και αυτός, με τη σειρά του, κρατικά λεφτά προς πάσα κατεύθυνση. Ποιοι είχαν την πραγματική δύναμη στη χώρα μετά τη Μεταπολίτευση και ποια ήταν η ιδεολογία τους; Ποιά είναι η ιδεολογία Σαμαρά-Μπένυ των δύο συνιστωσών ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπούν;

ΜΠΡΑΒΟ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bokassd

Αντικείμενο των εργασιών ήταν η προετοιμασία της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι τον προσεχή Μάιο

velopoulos-no1

«Κρούω τον κώδωνα και στα άλλα κόμματα, η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μια ποδοσφαιρική κόντρα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος - Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς

4
petsas-zagorakis-arthro

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας - Μέχρι το απόγευμα η νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού - Ο Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης

124
koutroumanis

«Όχι επαρκείς οι διατάξεις για συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και χαμηλοσυνταξιούχους», ανέφερε για το νέο ασφαλιστικό ο ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και πρώην υπουργός Εργασίας

erdoganneoarth

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε των μνημονίων συνεννόησης με τη Λιβύη - Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Ερντογάν: Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο

19