Public Issue: ΝΔ 26,3% - ΣΥΡΙΖΑ 17,7% στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Public Issue: ΝΔ 26,3% - ΣΥΡΙΖΑ 17,7% στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αν και πεσμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2010, η ΝΔ καταγράφει σημαντικό προβάδισμα επί της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Στο 16,2% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, τέταρτο κόμμα με 8,8% το ΚΚΕ, στο 8,1% η ΧΑ

Η Oprah επέστρεψε  στη φύση
Public Issue: ΝΔ 26,3% - ΣΥΡΙΖΑ 17,7% στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε διαφορά 8,6 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ «μεταφράζεται» το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύει η Public Issue.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την α' Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο για νίκη δεν μπορεί να μιλάει, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 17,7%, όταν το αντίστοιχο της ΝΔ είναι 26,3% -ήτοι, η ψαλίδα, σε σχέση τουλάχιστον με την «αδόκιμη» σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2012, ανοίγει κατά πολύ.

Συγκριτικά, πάντως, με τα αποτελέσματα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, το 2010, διαπιστώνεται υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ και αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν τότε ένα κόμμα του 3%.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η πραγματικότητα των αριθμών μπορεί και να ερμηνεύσει, μερικώς, τη δήλωση «τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο δεύτερο γύρο» του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και στην Αθήνα.



Όπως είναι φανερό, ο ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει», πλέον, στις ευρωεκλογές, ώστε να πετύχει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Αξιοσημείωτη αντοχή, ωστόσο, δείχνουν και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρέθηκε χθες στην τρίτη θέση με ποσοστό 16,2%.

Αξιοπρόσεκτα είναι και τα ποσοστά του ΚΚΕ, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 8,8%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,1%, ενώ καθίζηση μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το ποσοστό 3,2% στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακόμη, η ΔΗΜΑΡ κρατήθηκε στο 3,8% χάρη στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Γιώργο Καμίνη,  ποσοστό, όμως, που δύσκολα θα επαναληφθεί στις ευρωεκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης