Δ. Χατζησωκράτης: Νέο πακέτο βοήθειας σημαίνει νέο Μνημόνιο

Δ. Χατζησωκράτης: Νέο πακέτο βοήθειας σημαίνει νέο Μνημόνιο

Ο κ. Χατζησωκράτης έκανε σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την κυβέρνηση ώστε να μη χρειαστεί η Ελλάδα νέο Μνημόνιο

Δ. Χατζησωκράτης: Νέο πακέτο βοήθειας σημαίνει νέο Μνημόνιο
Στήριξη στην κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα λήψης νέας βοήθειας και εισόδου σε νέο Μνημόνιο προσφέρει η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημήτρη Χατζησωκράτη στη Δημόσια Τηλεόραση.

Το μέλος της Ε.Ε. του κόμματος και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ έκανε σαφές ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει την κυβέρνηση ώστε να μη χρειαστεί η Ελλάδα νέο Μνημόνιο.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, που θα διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στο να μη χρειαστούμε ως χώρα νέο πακέτο βοηθείας-δάνειο, γιατί αυτό θα σημαίνει νέο Μνημόνιο και παράταση της αυστηρής εποπτείας.

Κλείσιμο
Έχουμε υποστηρίξει σταθερά ότι η αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού μπορεί να υπάρξει με τη χρονική μετακύλιση των ομολόγων. Με την έννοια αυτή, έχουμε κρίνει ότι σχετικές παλαιότερες προτάσεις της κυβέρνησης είναι σε θετική κατεύθυνση.

Είτε αφορούν τη μετακύλιση των ομολόγων των 4,4 δις ευρώ, που δόθηκαν το 2009 από το δημόσιο και λήγουν το 2014 για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έναντι προνομιούχων μετοχών (νόμος Αλογοσκούφη), είτε τη μετακύλιση των ομολόγων που έχουν στη διάθεσή τους κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών (τα ΑNFA΄s) ή αφορούν, ως άλλη εκδοχή, την αξιοποίηση των αναξιοποίητων κεφαλαίων του ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά τα stress tests.

Αρκεί φυσικά να συνεχίσουν να στηρίζονται απ΄αυτήν», διευκρίνισε ο κ.Χατζησωκράτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης