Πολύδωρας: Ο Στουρνάρας απαλλοτριώνει την ακίνητη περιουσία αλά Λένιν

Πολύδωρας: Ο Στουρνάρας απαλλοτριώνει την ακίνητη περιουσία αλά Λένιν

Σφοδρή επίθεση του βουλευτή της ΝΔ εναντίον του υπουργού Οικονομικών

Για «ιδεολογική στάση Λενινιστικού τύπου» κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο κ. Βύρων Πολύδωρας και τον χαρακτηρίζει τιμωρό «των δύσμοιρων «νοικοκυραίων» δημιουργών-πολιτών, των «μερμηγκιών», κατ’ αντίθεση προς τους «τέττιγγες» της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης».

Με τη γνωστή, ποιητική και βερμπαλιστική διάθεσή του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επαναφέρει το θέμα της φορολόγησης ακινήτων με αφορμή τη δήλωση του κ. Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης επι της πρότασης  δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «όλες οι προηγμένες χώρες και ακόμα περισσότερο οι αγγλοσαξωνικές που είναι “η Μέκκα του καπιταλισμού”, στηρίζονται σε τέτοιους φόρους» και εξηγεί: «Δηλαδή, στον φόρο ακίνητης περιουσίας και στους ομοίους του. Χαρακτήρισε δε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ως τον «πιο δίκαιο».

Συνεχίζει ο κ. Πολύδωρας: «Επειδή μια τέτοια τοποθέτηση, πέραν του ότι είναι παντελώς ανακριβής και αβάσιμη, κρύβει και μια ιδεολογική στάση Λενινιστικού τύπου (όπως φαίνεται στο διάταγμα «περί γης» ή «περί απαλλοτρίωσης γαιών» του Συνεδρίου των Σοβιέτ στο Σμόλνι της Πετρούπολης της 8ης Νοεμβρίου 1917), πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν.  Επειδή, ταυτόχρονα, μια τέτοια θέση ισοδυναμεί προς τιμωρία των δύσμοιρων «νοικοκυραίων» δημιουργών-πολιτών, των «μερμηγκιών», κατ’ αντίθεση προς τους «τέττιγγες» της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης. Επειδή ακόμη, σε μια τέτοια προσέγγιση ενυπάρχει και μια ανήθικη σκέψη, εντελώς συκοφαντική για την μεσαία τάξη εν τω συνόλω της, ότι δηλαδή αυτό που έχτισαν ή αυτό που απέκτησαν από κληρονομιά ή γονική παροχή οι εν λόγω ιδιοκτήτες είναι προϊόν φοροκλοπής ή φοροδιαφυγής ή άλλης παράνομης και αθέμιτης συμπεριφοράς. Ενώ, τουναντίον, εκείνοι απέκτησαν πληρώνοντας τους φόρους μεταβιβάσεως (δωρεάς, κληρονομίας, αγοραπωλησίας) και έχτισαν προσφέροντας δουλειά σε μαστόρους και εργάτες, πληρώνοντας ΦΠΑ και εισφορές ΙΚΑ, και δίνοντας μ’ έναν λόγο παλμό και ώθηση στην εθνική οικονομία. Ως γνωστόν, η οικοδομή υπήρξε πάντα ένας βασικός μοχλός κίνησης και ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, δεδομένου ότι σ’ αυτόν στηρίζονται και από αυτόν ζουν περίπου 150 συναφή επαγγέλματα.   Ε

Eπειδή, τέλος, η άποψη αυτή περί της «δικαίας» φορολόγησης των ακινήτων είναι, σύμφωνα με την έρευνα που έχω κάνει, μάλλον τραγικά εσφαλμένη και ιστορικά απορριμμένη ήδη από τη Γαλλική Επανάσταση του 1789, η διακήρυξη της οποίας φώτιζε την προάσπιση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας (proprieté) ισότιμα με τις αρχές της ελευθερίας (liberté), ισότητας (egalité) και αδελφότητας (fraternité)» και ρωτά τον υπουργό: «Θα μπορούσε να ενημερώσει επακριβώς τη Βουλή σε ποιές χώρες της ΕΕ ή της Ευρωζώνης ή του ομοιοπαθούς Νότου (δηλαδή, ποιά χώρα «αντιγράφουμε»;), επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας με μόνο κριτήριο την «απλή κατοχή-κυριότητα», την μηδέν εισόδημα αποφέρουσα; Σημειώνεται πλεοναστικά πως άλλο φορολογία εισοδήματος εξ ακινήτων και άλλο φορολογία ακίνητης (και ανεκμετάλλευτης, και μόνον «κατεχομένης») περιουσίας.

Γνωρίζει ο Υπουργός, καθώς οι σχετικές φήμες και πληροφορίες οργιάζουν, εάν έχει ατύπως τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο έχουν εντοπισθεί πολλά «κρυμμένα» δισεκατομμύρια € από ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, τα οποία επιδιώκεται από την βαρειά φορολογία ακινήτων να κατασχεθούν (ως ένα είδος αφανούς και εκβιαστικού «κουρέματος») προ της τελικής «δήμευσης» των περιουσιών λόγω οφειλών φόρου προς το Δημόσιο; Τί από τα διαθρυλούμενα είναι αληθές;  Τί ποσά προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει με το επικαιροποιημένο «χαράτσι»:

α) Από αστικά ακίνητα;

β) Από αγροτικά ακίνητα;

γ) Από καλλιεργήσιμες γαίες;

δ) Από ακαλλιέργητα χωράφια;

Έχει γίνει καμμία σχετική μελέτη; Και αν ναι, παράκληση να κατατεθεί ως έγγραφο στη Βουλή.

Και πώς δεν επισπεύδεται η είσπραξη των φορολογικών και «ποινικών» εσόδων από πηγές όπως η λίστα Lagard και άλλες λίστες εξαγωγέων συναλλάγματος ή από τις διαβόητες offshore; Γιατί εκεί υπάρχει τόση προκλητική βραδύτητα, αδράνεια, ακινησία και αβελτηρία των διωκτικών αρχών και των αρμοδίων υπηρεσιών, κατ’ αντιδιαστολήν προς την εύκολη και ταχύτατη εφόρμηση των φοροεισπρακτόρων εναντίον των ιδιοκτητών; Γιατί δεν αντιπροτείνονται αυτά τα δυνητικά εκ των λιστών έσοδα κατά συμψηφισμό ή ως ισοδύναμα προς την τρόϊκα; Για παράδειγμα, ένας μόνον «καταθέτης» στη λίστα Lagard έχει καταθέσει 500 εκ. €. Όλα τα προσδοκώμενα έσοδα (έστω και άνευ μελέτης υπολογιζόμενα) από τα «χωράφια» ανέρχονται σε 300 εκ. €! Έχει υπολογισθεί πόσοι εκ των ιδιοκτητών αστικών ακινήτων τυγχάνουν ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες ακαλλιέργητων χωραφιών, καθώς και ακατοίκητων (ούτε καν παραθεριστικών) σπιτιών, των καλουμένων «πατρικών», τα οποία διατηρούν δαπανώντας ουχί ευκαταφρόνητα ποσά ως έξοδα συντηρήσεως, μόνον για συναισθηματικούς και παραδοσιακούς λόγους; Υπάρχουν ή χωρούν τέτοιες σκέψεις και τέτοια κριτήρια στους λογιστικούς υπολογισμούς των «φορομπηχτών» της τρόϊκας και του Υπουργείου σας; Δεν πρόκειται, για όσους γνωρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα για κάποιους άλλους και διαφορετικούς φορολογούμενους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη για την εφαρμογή του τεχνάσματος, δηλαδή του πονηρού ισχυρισμού, ότι το ίδιο φορολογικό βάρος μοιράζεται σε περισσοτέρους, άρα και ελαφρύνεται. Όχι κύριοι, στους ίδιους φορολογούμενους προστίθεται σαν σε υποζύγια περισσότερο φορολογικό βάρος! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια! Η οποία (δηλαδή, οι θιγόμενοι κάτοικοι των πόλεων να πολεμούν τους επίσης πληττομένους κατοίκους της επαρχίας, τους γεωργοκτηνοτρόφους, και αντιστρόφως) δεν επιτρέπει καμμιά συζήτηση περί «κοινωνικού αυτοματισμού», όπως επιχειρείται από διάφορους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς προς αποπροσανατολισμό! Απασχολεί το Υπουργείο και την Κυβέρνηση ευρύτερα η πιθανότητα, αν όχι η βεβαιότητα, ότι σε λίγα χρόνια οι πολίτες θα έχουν χάσει τις όποιες αποταμιεύσεις τους και τις ιδιοκτησίες τους, καταβάλλοντας τους δυσβάσταχτους φόρους (υποτελείας πλέον), και θα έχουν μεταταγεί έτσι στην τάξη των ακτημόνων και αστέγων, των περιπλανωμένων και ανεστίων (όχι πλέον πολιτών αλλά δουλοπαροίκων); Ποιό το όφελος οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό τότε; Με το να «πάρει» τις περιουσίες των πτωχών ή νεοπτώχων πλέον πολιτών του το κράτος γίνεται δυνατότερο, πλουσιότερο, ευδαιμονέστερο; Ή μήπως αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να προωθηθεί ένα είδος «ανάπτυξης» μέσω των distress funds (κεφαλαίων απελπισίας), που θα «επενδύουν», αρπάζοντας τις περιουσίες των Ελλήνων ως γνήσια «vultures» («αρπακτικά»), όπως ακριβώς και με κυνισμό αυτοαποκαλούνται στη σύγχρονη τραπεζική ορολογία;»


ΣΧΟΛΙΑ (22)

KOSTAS

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΗΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΨΗΦΗΣΩ ΧΑ

Doctor Green

Αντιγράφω από Ανακονωμένο πόθεν έςχες 2009(google): ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΒΥΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ(ΑΝΑΣΤ.) Βουλ.από: 1981 Βουλ.αποζημίωση:100685.72 100685.72 Ακίνητα:10 Συνολικού Εμβαδού223858.65 Χμμμμμμ... λέτε να είναι λίιιιιιγο επηρεασμένος (biased) στην κρίση του ;;;

Νεοκοπος

Α.....ρε άσχετοι........Τι μεγαλύτερη τιμωρια να διαπιστωνουν αδικιες πολιτικαντηδες σαν εσενα.....κι εμεις με ολα τα δικαια μαζι μας ........ανασα να μην βρισκουμε.

αλ

Απαλλοτρίωση αλά Λένιν με πρωτο- μπολσεβίκους τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ ,που απότο πρωί μέχρι το βράδυ τρομοκρατούν τον κόσμο,μέσα σε ένα χρόνο να χάνει κόπους μιας ζωής και να λέει και ευτυχώς.Τέτοια τρομοκρατία μόνο σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα σοβιέτ έχει συμβείστο παρελθόν.Τροτσκισρές και βάλε ,κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, ακόμη και το παπάκι για τις μετακινήσεις να είναι είδος προς απαλλοτρίωση επειδή δεν πέρασε ΚΤΕΟ. Ηθελα να ήξερα αυτό με το υποχρεωτικό ΚΤΕΟ -ε΄μπνευση δεκαετίας 70-80 τι νόημα έχει σήμερα που τα αυτοκίνητα έχουν τόσο συγχρονα συστήματα αυτοελέγχων,προειδοποιήσεων και αυτορυθμίσεων να περνάνε το ΚΤΕΟ με πρωτόκολλο ελέγχων στημένο σε πρότυπα του 1980, το wifi μας μάρανε φωστήρες. αμ το άλλο λέει πως με τα λεφτά απότο πράσινο ταμείο (τα έσοδα από τις νομιμοποιήσεις ) θα γίνουν κατεδαφίσεις.Βάλε τους δήμους με την κτηματική να καθορίσουν τον αιγιαλό να μισθώνεται και ας πληρώσουν παραπάνω οι καταπατητές και μοίρασε τα λεφτά σε παροχές στις ευπαθείς ομάδες,όχι για να γκρεμίζεις.

πητερ

ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουνε ολοι τωρα το παιζουν φιλολαικοι δηθεν οτι ενδιαφερονται για τον λαο. εμεις τα χασαμε ολα ετσι και αλλοιως τωρα απομενει μονο δραση

Kostas

Γιατι οι βουλευτές έχουν εναντιωθει για τον φόρο των ακινήτων; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: γιατι έχουν τα μεγαλύτερα Ε9 απο όλους μας.

nik

Ο στόχος είναι να πέσει το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα που τώρα είναι 75%. Αυτό "ενοχλεί" τους βορειοευρωπαίους που δεν θέλουν να έχει ο Έλληνας δικό του σπίτι. Στην Γερμανία και ΑΥστρία το ίδιο ποσοστό είναι 63 και 57% αντίστοιχα. Γιαυτό και η τρόικα επιμένει στον εν' λόγω δημευτικό φόρο. Ξυπνήστε πρόβατα γιατί σε λίγο η μισή αθήνα θα ζει σε φαβέλες...

ελληναράδες

Αλλη έννοια δεν είχαν οι βορειοευρωπαίοι, από το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα... Πρόβατα είναι όσοι δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και νομίζουν πως για όλα φταίνε διεθνείς συνωμοσίες που μας έβαλαν στο μάτι επειδή μας ζηλεύουν για την ομαρφάδα και την εξυπνάδα μας...

TRT

Χ@στηκανε οι γερμανοι και οι αυστριακοι και οι λοιποι ευρωπαιοι για το ποσοστο ιδιοκατοικησης στην Ελλαδα,ολοι οι ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΙ φοροι που επιβαλλονται τα τελευταια χρονια ειναι αποτελεσμα του να μην θελουν οι ελλ.κυβερνησεις να περιορισουν το εξωφρενικο κοστος λειτουργιας του δημοσιου ,οποτε οσα τους λειπουν για να συνεχισουν να συντηρουν ενα τεραστιο και αναποτελεσματικο δημοσιο,το ζητανε μεσω φορων,τοσο απλο !

lykos

απο λογια καλος εισαι απο εργα αχρηστος.κι εσυ κοιταξες να βολεψεις το σοι σου και ψηφιζεις ολα τα μετρα και τα μνημονια.αρα μας δουλευεις κι εσυ κοπρα της βολευτοκρατιας.

trellos

Θελει θρασος να μιλαει ο ανθρωπος των ρουσφετιων! Nτροπη!

ρεαλιστής

Σε αυτό το άρθρο Βύρωνα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δε μπορεί να φορολογείται το ντουβάρι που δεν αποφέρει ΚΑΝΕΝΑ εισόδημα, επειδή οι περί των οικονομικών, πάνω στην απελπισία τους, φορολογούν όπως να'ναι και ό,τι να'ναι. Δε μπορεί να φορολογείται ακατοίκητο διαμέρισμα με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα. Και χωρίς να εξετάζεται ποιο είναι το εισόδημα του ιδιοκτήτη του. Τι να σου δώσει Στουρνάρα; Τούβλα και σοβάδες; Τα παίρνεις; Και τη στιγμή που δε μπορεί να τα πουλήσει αυτά τα διαμερίσματα γιατί δεν τα παίρνει κανείς. Εκτός αν τα αγοράζεις εσύ Στουρνάρα, βέβαια με τις υπάρχουσες αντικειμενικές τιμές που ΕΣΥ καθόρισες. Διαφορετικά ενεργείς σκόπιμα για δήμευση της περιουσίας του κόσμου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

proanakritiki-arthro

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι ο υπεύθυνος του FBI τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών – Όπως είπε, η εισαγγελία Διαφθοράς ζήτησε την προσθήκη 7 πολιτικών προσώπων στην έκθεση του FBI - Αποκαλύψεις για την Τουλουπάκη και το «δίλημμα Τσίπρα»

39
synedriasi-ethnikoy-symboylioy-arthro

Ο υπουργός Εξωτερικών στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την τουρκική προκλητικότητα - Κατρούγκαλος: Να επεκταθούν οι κυρώσεις προς την Τουρκία - Λοβέρδος: Αρραγές το εθνικό μέτωπο

23
neadimokratia

Στη γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ορίζεται επικεφαλής ο Διονύσιος Χατζηδάκης - Στη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζεται ως επικεφαλής οΑναστάσιος Χατζηβασιλείου

aggelidis3

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει  μια συμπεριφορά που να δημιουργεί αστάθεια σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο με το πρόσχημα της υποτιθέμενης συμφωνίας μαζί με τη Λιβύη