Βενιζέλος: Η προγραμματική συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου

Βενιζέλος: Η προγραμματική συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου

Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε όσους επενδύουν στα σενάρια εθνικής καταστροφής

Βενιζέλος: Η προγραμματική συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου

Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το πλαίσιο του οποίου αποτελεί η Προγραμματική Συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος και πρόσθεσε ότι η Προγραμματική Συμφωνία αποτελεί και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια πρόταση η οποία είναι «επίμονα ανοιχτή» προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις. Και κατηγόρησε όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

Η χώρα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο» και γι αυτό η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Κλείσιμο
Τόνισε επίσης ότι το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης