ΥΠΟΙΚ: Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για... καφέ - Παραγγελίες μόνο για την Τρόικα

ΥΠΟΙΚ: Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για... καφέ - Παραγγελίες μόνο για την Τρόικα

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να μηδενιστούν τα έξοδα, ακόμη και για τους καφέδες - Εξαίρεση αποτελούν οι καφέδες που θα παραγγέλνονται για τα στελέχη της Τρόικας στις επαφές τους με τους Έλληνες υπουργούς

Γκαρσονιέρα 5 τετραγωνικών για 50.000 ευρώ
ΥΠΟΙΚ: Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για... καφέ - Παραγγελίες μόνο για την Τρόικα
Το «μαχαίρι» στις δημόσιες δαπάνες έχει οδηγήσει υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες από το ένα άκρο στο άλλο.

Και πρωταγωνιστές σε αυτές τις ιστορίες «τρέλας» δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και οι... υπουργοί, όπως αναφέρει σήμερα το «'Εθνος».

Το δημοσίευμα επικαλείται τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και τα όσα είπε σε συνεργάτες του. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να μηδενιστούν τα έξοδα, ακόμη και για τους καφέδες.

Κλείσιμο
Εξαίρεση αποτελούν οι καφέδες που θα παραγγέλνονται για τα στελέχη της Τρόικας στις επαφές τους με τους Έλληνες υπουργούς.

Οι συνεργάτες του υφυπουργού Ανάπτυξης τον άκουσαν έκπληκτοι να τους εκμυστηρεύεται το εξής απίθανο περιστατικό: «Προχθές που είχαμε με τον (υπουργό Ανάπτυξης) Κωστή Χατζηδάκη συνάντηση με κορυφαία στελέχη του ΟΟΣΑ, βάλαμε ρεφενέ εγώ και ο Κωστής από 30 ευρώ για τους καφέδες και τα βουτήματα».

Πίτσα και κόκα-κόλα

Η περιστολή των δημοσίων δαπανών, όμως, έχει επιπτώσεις και στο χρόνο έκδοσης νόμων και προεδρικών διαταγμάτων. Ο Νότης Μηταράκης αποκάλυψε στους συνομιλητές του: «Οι νομικές συμβουλές από δικηγορικά γραφεία που χρησιμοποιούσαν οι υπουργοί για τη σύνταξη των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων κόστιζαν στο Δημόσιο περί τις 150.000 ευρώ.

Τώρα», συνέχισε, «δεν έχουμε την ίδια άνεση. Τον τελευταίο νόμο καθίσαμε και τον γράφαμε νύχτα - μέρα, εγώ και δύο συνεργάτες μου. Δεν σηκώναμε κεφάλι από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή εγώ, η Λέτα και ο Σπύρος. Γράφαμε και τρώγαμε πίτσα και κόκα-κόλα πάνω από τον υπολογιστή...».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης