Ο Τσίπρας τρομάζει τους επενδυτές

Ο Τσίπρας τρομάζει τους επενδυτές

Κεδίκογλου: Οι μάσκες πέφτουν μία-μία - Μανιάτης: Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως διώκτης των επενδυτών

Ο Τσίπρας τρομάζει τους επενδυτές
Σφοδρότατες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον των εργαζομένων του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους υποψήφιους επενδυτές πως θα χάσουν τα λεφτά τους.

Οι επίμαχες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο

«Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον ΑΔΜΗΕ; Σε αυτές τις συνθήκες, θα είναι πολύ δύσκολο κάποιοι να σχεδιάζουν και να ετοιμάζουν ένα τέτοιο έγκλημα. Ακόμα κι αν το διαπράξουν, να ξέρουν ότι πρώτον θα είναι υπόλογοι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Η ελληνική δημοκρατία έχει νόμους. Και έχουμε και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες τους. Διαχειρίζονται τους κόπους και την περιουσία χρόνων ενός ολόκληρου λαού. Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λίαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών, μπορούν να ξεπουλάνε σα να είναι τσιφλίκι του παππού τους ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, κάνουν λάθος».

«Και γι' αυτό εμείς λέμε ότι αυτήν την προοπτική θα την αποτρέψουμε. Και δεν είναι απειλή, αλλά κατάθεση πρόθεσης. Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε σήμερα στο ζήτημα, με δηλώσεις του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ. «Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια μάχη για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ» τόνισε.

Και συνέχισε: «Βέβαια, αυτοί οι οποίοι έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στη λεηλασία και δεν έχουν φέρει ούτε μια σοβαρή επένδυση στη χώρα -βουλευτής της κυβέρνησης ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών πόσες επενδύσεις έχουν έρθει το 2013 πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, απάντησε τέσσερις».

«Κατά τ' άλλα εγώ διώχνω τους επενδυτές από τη χώρα. Εκτός αν θεωρούν επενδυτές τους φίλους τους που τους κουβαλάνε και με τα λίαρ τζετ τους, οι οποίοι αγοράζουν κερδοφόρες επιχειρήσεις του ελληνικού Δημοσίου, δανειζόμενοι και από τις χρεωκοπημένες τράπεζες. Αυτές είναι οι επενδύσεις. Τέτοιες επενδύσεις, εμείς λέμε να λείπουν. Γιατί; Γιατί θεωρούμε ότι οι κερδοφόροι οργανισμοί του Δημοσίου πρέπει να μεταφέρουν τις μετοχές τους σε ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος» σχολίασε.

Και προσέθεσε: «Θεωρούμε, λοιπόν, ότι το κρίσιμο θέμα είναι η θεσμοθέτηση νέων δημόσιων πόρων, συμπληρωματικών στην τριμερή χρηματοδότηση. Νέων πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης. Νέων πόρων, οι οποίοι δεν θα επιβαρύνουν τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα. Και αυτή είναι μια συζήτηση που αφορά το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε».

Κεδίκογλου: Οι μάσκες πέφτουν μία-μία

«Οι μάσκες πέφτουν μία-μία» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και «οι απροκάλυπτες απειλές του εναντίον υπουργών και επενδυτών, αποκαλύπτουν τις ακραίες πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Τσίπρα ότι τορπιλίζει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται, «ποντάροντας στην αποτυχία της χώρας». «Αυτή είναι η ιδεολογία του και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους καταγγέλλουμε σε κάθε πολίτη που σκέφτεται το καλό της πατρίδας» κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μανιάτης: Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως διώκτης των επενδυτών

«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η χώρα μας αγωνίζεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ως διώκτης των επενδυτών. Αν προσδοκά δια της καταστροφής τής χώρας να ανέβει στην εξουσία, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί ότι με αυτό τον τρόπο επενδύει στη δυστυχία των Ελλήνων» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι οι ισχύουσες κοινοτικές οδηγίες προβλέπουν τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των συστημάτων μεταφοράς από την παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τη στήριξη των επενδύσεων στις ενεργειακές διασυνδέσεις.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός εφαρμόστηκε ήδη στον τομέα του φυσικού αερίου (διαχωρισμός του ΔΕΣΦΑ από τη ΔΕΠΑ) «και προσέλκυσε επιτυχώς το ενδιαφέρον της αζέρικης SOCAR, γεγονός που θα επιταχύνει την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων και την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης