Εύσημα από τον γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής

Εύσημα από τον γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής

Στην Αθήνα βρίσκεται ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland

O μπαμπάς Russell Crowe!
 Εύσημα από τον γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής
Την πλήρη υποστήριξή του στην γραμμή, την οποία έχει υιοθετήσει και ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την καταστολή της πολιτικής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση του πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» εξέφρασε ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και είχε σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση ο κ. Jagland είπε: «Βρίσκομαι εδώ όχι για να επιβάλω οτιδήποτε στην Ελλάδα, αλλά βρίσκομαι εδώ προκειμένου να συνδιαλεχτούμε, να συζητήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να συνεργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Προκλήσεις που αφορούν φαινόμενα εξτρεμισμού, βίας, ξενοφοβίας και βίαιης πολιτικής δράσης».

Οσον αφορά τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται να προβαίνει κανείς σε πράξεις βίας, με τη συγκάλυψη πολιτικών σχηματισμών ή πολιτικής ιδεολογίας. Η γραμμή, την οποία έχει υιοθετήσει η ελληνική Κυβέρνηση, συνάδει πλήρως με το κράτος δικαίου. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή τη γραμμή, η οποία, επίσης, ευθυγραμμίζεται με τις σχετικές αποφάσεις που έχει εκδώσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Και τούτου λεχθέντος, εκτιμώ ότι και ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας, όπως έχω ενημερωθεί, για την καταπολέμηση ρατσιστικού λόγου ή πράξεων, είναι πολύ σημαντικός και μάλιστα συνάδει πλήρως και με τη σχετική Σύμβαση. Δεν θα πρέπει κανείς να καταφεύγει σε φαινόμενα ρατσισμού, όπως προείπα, ή να υποκινεί βία. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να επιβάλει το νόμο και την τάξη και αυτή ακριβώς να είναι η γραμμή που ακολουθούν οι αρχές του κράτους».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα «είναι παλιό, πιστό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκφράζει πάντα την ευγνωμοσύνη της στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη θερμή υποστήριξη κατά τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, της μάχης κατά της χούντας».

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει «τις πρωτοβουλίες του κ. Γενικού Γραμματέα για τη θεσμική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και όλων των θεσμών και των μηχανισμών επιτήρησης. Γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ιστορικά και θεσμικά ο θεματοφύλακας των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Είπε δε ότι «το έργο του κ. Γενικού Γραμματέα είναι εξαιρετικά σημαντικό και η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και προσωπικά με τον Γενικό Γραμματέα και την ομάδα του για να προωθηθούν αυτοί οι στόχοι για ένα πανευρωπαϊκό χώρο, θεσμικό, νομικό, πολιτικό, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης