Κουβέλης: Η κυβέρνηση να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις των εταίρων

Κουβέλης: Η κυβέρνηση να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις των εταίρων

«Απαιτείται μια ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση, που θα οδηγεί σε αλλαγή πολιτικής», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροσκάφος της Singapore Airlines
Κουβέλης: Η κυβέρνηση να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις των εταίρων
Να κάνει σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, οριζόντιων ή «στοχευμένων», κάλεσε την κυβέρνηση, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και τόνισε πως πρέπει να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις των εταίρων και να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία.

Ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνεδρίαση της ΕΕ του κόμματος, όπου συζητήθηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, επέκρινε την κυβέρνηση για την έως τώρα πολιτική της να περιορίσει το εύρος και το περιεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης, να υποχωρήσει ακόμη και σε ανορθολογικές απαιτήσεις της τρόικας, καθώς -όπως λέει- αποδεικνύεται λανθασμένη.

«Ετσι, ενθαρρύνθηκε η τρόικα και επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική τής άδικης λιτότητας που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προτείνει να αλλάξει στρατηγική με τρεις στόχους:

«Ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να αντικατασταθούν τα μέτρα που όχι μόνο διέλυσαν την κοινωνία, αλλά αποδείχθηκαν και αναποτελεσματικά και να συνδεθεί με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, με αναζωογόνηση της αγοράς, με τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας.

Πακέτο μέτρων που θα αναδιαρθρώνουν το χρέος, θα μετακινούν τα ομόλογα, που λήγουν και θα μειώνουν σημαντικά τις επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό.
Κλείσιμο

Ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων, ικανό να αντιμετωπίσει την ύφεση, να ανατάξει την οικονομία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και νέα εισοδήματα».

Ο κ. Κουβέλης στη δήλωσή του καταλήγει ότι απαιτείται μια ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, που θα οδηγεί σε αλλαγή πολιτικής.

πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης