«Αν επιτεθούν Χρυσαυγίτες, ψεκάστε τον σκύλο!»

Τι αναφέρει ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λάρισας για τα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον Παναγιώταρο

Το περιεχόμενο των δικογραφιών που έχουν καταφτάσει μέχρι σήμερα στη Βουλή προκειμένου να αρθούν οι ασυλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκαλεί αποτροπιασμό. Δικογραφίες που δεν αφορούν τον βασικό φάκελο που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη δράση της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά επιμέρους βίαια περιστατικά και ακραίες εκδηλώσεις.

Γεγονότα όπως οι επιθέσεις στις λαϊκές αγορές της Ραφήνας και του Μεσολογγίου, στο θέατρο «Χυτήριο», στη Λάρισα, ακόμα και αυτό με τη σφαίρα που επιχείρησε να περάσει στον κρατούμενο άνδρα της η Ελένη Ζαρούλια. Μεμονωμένες ενέργειες που συνθέτουν την πραγματική εικόνα των δράσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Μέχρι σήμερα στο Κοινοβούλιο έχουν διαβιβαστεί περίπου 30 δικογραφίες με αντίστοιχα αιτήματα για άρση ασυλίας, οι οποίες αφορούν τους 12 από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χ.Α. (για την ώρα οι μόνοι με «λευκό κοινοβουλευτικό μητρώο» είναι οι Μιχάλης Αρβανίτης, Νικόλαος Κούζηλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και Αρτέμης Ματθαιόπουλος).

«Μου προκάλεσαν τρόμο και βεβαίως ανησυχία...»

Το περιστατικό, βάσει του οποίου σχηματίστηκε μία από τις περίπου πέντε δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή και αφορούν τον Ηλία Παναγιώταρο, προτού αποκτήσει τη βουλευτική του ιδιότητα, συνέβη στις 18.4.2010 στη Λάρισα. Εκείνη την ημέρα ήταν προγραμματισμένες δύο εκδηλώσεις. Η μία από τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο Λάρισας και τη Χ.Α. προς τιμήν του Διγενή Γρίβα, ενώ η άλλη αφορούσε αντιφασιστική συναυλία.

Μοναδικό έργο λοιπόν της Αστυνομίας ήταν να μπλοκάρει, πάση θυσία, όπως αναφέρουν οι σχετικές εντολές, κάθε πιθανή διαδρομή που θα έφερνε σε επαφή το ετερόκλητο κοινό των εκδηλώσεων. Τελικά, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς δύο γιγαντόσωμα σκυλιά με τη συνδρομή των συνοδών τους έσπασαν το φράγμα που είχαν δημιουργήσει οι άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τα ψεκάσουν με χημικά!

Η κατάθεση του υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Γ.Τ., και επικεφαλής «όλων των αστυνομικών μέτρων τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας» είναι χαρακτηριστική. Ο «στρατηγός» των μέτρων τάξης περιγράφει πού και πώς έχει παρατάξει τις διμοιρίες του προκειμένου να δημιουργήσει αδιαπέραστο τείχος ανάμεσα στις δύο πλατείες που εξελίσσονταν οι διαφορετικές εκδηλώσεις, ώσπου, όπως αναφέρει, «ήρθε προς το μέρος μου [...] (σ.σ.: όνομα Χρυσαυγίτη) και ταυτόχρονα ήρθαν δύο ομοϊδεάτες του που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και κρατούσαν με αλυσίδες-σχοινιά δύο σκυλιά, ένα λευκό υπεργιγαντόσωμο καυκάσιο ποιμενικό και ένα σκούρου χρώματος πίτμπουλ [...] με κοίταζαν στα μάτια, δείχνοντάς μου με νεύματα τα σκυλιά τους τα οποία ήταν σε απόσταση 2 μέτρων από εμένα χωρίς να έχω δίπλα μου αστυνομικές δυνάμεις [...] είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα σκυλιά αυτά τα έφεραν για να με εκφοβίσουν προκειμένου να υπαναχωρήσω στα αιτήματά τους [...]».

Στη συνέχεια δε της κατάθεσής του παραδέχεται ότι «τα σκυλιά αυτά μου προκάλεσαν τρόμο και βεβαίως ανησυχία όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στους συναδέλφους μου αστυνομικούς των διμοιριών. Διότι όταν ζήτησα από μερικούς αστυνομικούς να συλλάβουν τον συνοδό του λευκού σκύλου, Ν.Ρ., εξέφρασαν τον φόβο τους για τη σωματική τους ακεραιότητα σε επικείμενη επίθεση του σκύλου, ο οποίος υπάκουε πιστά τον συνοδό του. Μάλιστα υπέδειξα σε αστυνομικό με φυσούνα χημικών σε τυχόν επίθεση σκύλου να ψεκάσει αυτόν». Τελικά, ο ψεκασμός δεν απεφεύχθη, καθώς, όπως παραδέχεται ο διευθυντής, «ο Ν.Ρ. με τον λευκό σκύλο έσπασαν τον φραγμό των αστυνομικών (2 διμοιρίες) και κινήθηκαν προς την οδό Κύπρου. Επειδή η πίεση ήταν ισχυρή [...] κάναμε χρήση χημικών [...]».

«Θα σε γαμ..., ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω»

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού. Εγινε στις 28.7.2012 όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή και ο Στάθης Μπούκουρας με το τάγμα του εμφανίστηκε προκειμένου να κάνει μια άλλου είδους «πολιτική» επίδειξη και δήθεν ακτιβισμό, με τη φιλοδοξία ότι θα καταγραφεί σε τηλεοπτικές κάμερες. Τηλεοπτικά συνεργεία όμως δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο δήμαρχος.

Οπως αναφέρει ο κ. Πνευματικός στην κατάθεσή του, «ο βουλευτής Μπούκουρας με πλησιάζει, ενώ εγώ κοιτάζω προς το δάσος, στέκεται ακριβώς πίσω μου και χωρίς να έχω μιλήσει καθόλου αρχίζει τις προκλήσεις λέγοντάς μου χαμηλόφωνα στο αφτί “θα σε γαμ...ω, ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω, θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει”. Ηταν τόσο απειλητικός αυτός και η συνοδεία του που όλοι όσοι ήταν γύρω μου τρομοκρατήθηκαν όπως εγώ, άρχισαν να εγκαταλείπουν τον χώρο, φοβούμενοι ότι θα με χτυπήσει». Στη συνέχεια ο δήμαρχος περιγράφει πώς επιχείρησε να ξεφύγει από τον βουλευτή και προσθέτει: «Με ακολουθεί και στα τέσσερα πρώτα βήματα με πιάνει από το πίσω μέρος της ζώνης του παντελονιού μου, για μερικά δευτερόλεπτα, συνεχίζοντας να μου λέει “θα σε γαμ...ω, θα σε λιώσω” [...] στη συνέχεια με μια στρατιωτικού τύπου κίνηση με πέταξε στο έδαφος [...] ουσιαστικά με είχε ακινητοποιήσει, είχε προτάξει τη γροθιά απειλώντας να με χτυπήσει συνεχίζοντας το υβρεολόγιο [...]».

ΣΧΟΛΙΑ (32)

ο φασισμός των άκρων..

ο φασισμός ποτέ δεν σε ρωτάει. Εισβάλει βίαια, χτυπάει βίαια, επιβάλλεται βίαια.Δεν έχουμε περιθώρια αφέλειας. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, να μην γνωρίζουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια και την άνεση του χρόνου. Γιατί ο φασισμός είναι θάνατος και εχθρός του η ζωή όλων των "άλλων¨ . Γιατί ο φασισμός έρχεται απρόσκλητος και δεν φεύγει ποτέ μόνος.

mel

Πρωτίστως θα έπρεπε να φωνάζεις για τον φασισμό των δήθεν δημοκρατικών κομμάτων, όχι για την Χ.Α. Έχουμε μάτια και βλέπουμε και μυαλό και καταλαβαίνουμε. Σιχαθήκαμε τα υποτιθέμενα δημοκρατικά κόμματα, δεν μας κοροιδεύουν πλέον. Χίλες φορές καλύτερα ο "φασισμός" της Χ.Α. παρά η δημοκρατία που έχουμε τώρα.

Θανάσης

Μερικοί νομίζετε ότι με εξυπνάδες γελοιοποιείτε το θέμα και τις κατηγορίες. Τόσο φτάνει το μυαλό σας. Ο μέσος Έλληνας δείχνει απέχθεια στο ναζισμό, τους τραμπουκισμους, στην αλητεία. Κι όλα αυτά, όταν πριν κιόλας ένα χρόνο λαΐκιζαν αφειδώς ότι θα χαρίσουν τους βουλευτικούς μισθούς κι αυτοκίνητα σε άπορους, ενώ εκείνοι είχαν στήσει με την ανοχή της Αστυνομίας λαθρεμπόριο όπλων με τους Αλβανούς.

ζονκ

πολλες κατηγοριες λες χωρις να μπορεις να αποδειξεις τιποτα φιλε..και κατι ακομα...αμα ψαχνεις για ναζιστες, τραβα στη γερμανια..κανεις δεν ειναι ναζιστης εδω...ενταξει? τερμα πια με τις λασπες σας, προσβαλεις τον ελληνικο λαο, το καταλαβες?

ΕΛΕΝΑ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ

123....

...... Αρκετή πάντως για να τελειώσει τη ΧΑ εδώ και τώρα. Τα καλύτερα έρχονται!

ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΜΠΑΤΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ

ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ .ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ Η ΕΥΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΑΔΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΛΑΡΙΝΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ... ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ .ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ .Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .ΑΣ ΜΗΝ ΕΚΛΕΒΑΝ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΑΣ ΜΗΝ ΧΡΕΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ....ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ....ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΠΟΥ 39 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ.....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .-

Γιάννης

Φίλε, δεν λέω φιλότιμη η προσπάθειά σου, αλλά αφού κατά βάθος το ξέρεις και εσύ. Η ιστορία με την Χρυσή Αυγή είναι πια μια τελειωμένη ιστορία. Τα ποσοστά θα πέφτουν συνεχώς και ως τις εκλογές δεν θα φθάνουν ούτε το 3%. Άλλωστε η επόμενη βουλή είναι συντακτική, που σημαίνει ότι διά νόμου πλέον θα απαγορεύεται σε τέτοιου τύπου μορφώματα, όπως κιαν λέγονται, να κατεβαίνουν στις εκλογές.

οτι να ναι

......Ε,αμα η αστυνομια φοβοταν τα σκυλια......καλα κανουν και ψηφιζουν ΧΑ

Σίμος

Πραγματικά, η απάντησή σου είναι ........ ότι νάναι!!!

ζζζννττοοουυυπππππ

εχω ενα αγριο καναρινι που τσιμπαει πολυ ασκημα....

.........

Έχεις φρικάρει και εσύ πολύ, όπως όλοι οι υποστηρικτές των ναζί. Παιδιά, ΧΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Πάρτε το απόφαση.

ελα ρε π@.στη... :)

αχαχαχαχααχχχχχ....να σε καλα ρε 1 θεμα...πρωινιατικα....να δω κ τους γνωστους αγνωστους αντιφα πως στην ευχη λεγονται να υπερασπιζοντε τα Ματ κ τι στο κοσμο!!!!...χαχαχαχ...αντε καλημερα καλημερα..... :)))))))...εδω που ταλεμε πλακα πλακα τι τραβαν κ αυτα τα ΜΑΤ...απο την μια ο Λουκανικος το γνωστο σκυλι στις πορειες κ απο την αλλη αυτος ο λευκος αρκουδος!!!! χαχαχαχα....

...........

Ο Λουκάνικος πάει μόνος του στις πορείες και δεν δαγκώνει, ούτε τον κουβαλάνε μερικά ναζισταριά απειλώντας τους άλλους με επίθεση! Μέσα ΟΛΟΙ!!!!!!!

χρυση αυγη 30%

χαχαχα....οσο το συατημα καταρεει τοσο θα αυτογελοιποιητε......εκλογες δεκεμβρη και θα γελααει καθε πικραμενος.....

από τα Άγραφα

Αγράμματε Χρυσαυγίτη πώς γίνεται να αγαπάς τοοοοοοσο πολύ την Ελλάδα και όμως να "σκοτώνεις" την ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας????

Ντίνος

Θες να πεις το πολύ 6 με 7% και αυτό με τα σημερινά δεδομένα διατί τότε που λες δεν θα είναι ούτε το μισό!

Βαγγέλης

Τελικά πολύ επικίνδυνη αυτή η οργάνωση.... Ρε δε πάτε να ...

@

Πάντως οι δικοί σου πήγαν ήδη!

....@

γαβ γαβ! τι αλλο θ ακουσουμε? ελεος!!!... φοβηιηκε η αστυνομικη δυναμη σκυλια!!!και στη συνεχεια, με ..στρατιωτικου τυπου κινηση! με πεταξε κατω μπλα μπλα...γιατι δεν εκανε μηνυση ο δημαρχαρας? ρε παιδια ειπαμε, θελετε να εξαφανισετε τη χα, δεκτον , κανετε οτι μπορειτε ολα τα μμε και οι πολιτικοι, το καταλαβαινω..αλλα μην υποτιματε τη νοημοσυνη μας με σαχλαμαρες...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΓΙΓΑΝΤΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΙΑ? ΗΜΑΡΤΟΝ? ΜΗΠΩς ΚΙ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΔΥΝΑΜΕΣ ΓΑΤΕΣ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

proanakritiki_2

Την άσκηση διώξεων χωρίς στοιχεία σε συγκεκριμένα πρόσωπα ζητούσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα  με όσα αποκάλυψε ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου στα μέλη της προανακριτικής - «Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου», του είπε ο Παπαγγελόπουλος

gia112

«Πρέπει να αλλάξει όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά - Ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται» - Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξήγησε ότι οι ΧΕΧ προσφέρουν ασφαλέστερες συνθήκες στους χρήστες ναρκωτικών

1
bokassd

Αντικείμενο των εργασιών ήταν η προετοιμασία της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι τον προσεχή Μάιο

velopoulos-no1

«Κρούω τον κώδωνα και στα άλλα κόμματα, η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μια ποδοσφαιρική κόντρα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος - Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς

5
petsas-zagorakis-arthro

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας - Μέχρι το απόγευμα η νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού - Ο Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης

169