Καμίνης: Υπάρχει διαδικασία φτωχοποίησης στη χώρα

Καμίνης: Υπάρχει διαδικασία φτωχοποίησης στη χώρα

Το 31% των σιτιζομένων στο Δήμο, ήρθαν το τελευταίο 6μηνο, εκτίμησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Καμίνης: Υπάρχει διαδικασία φτωχοποίησης στη χώρα

Για «διαδικασία φτωχοποίησης» στη χώρα έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αποκαλύπτοντας ότι το 31% των σιτιζομένων στο Δήμο Αθηναίων ήρθαν τους τελευταίους 6 μήνες.

«Είναι το πιο ανησυχητικό αυτό. Συνολικά στο Δήμο σιτίζονται 1.400 άτομα τα 2/3 Έλληνες, κάποιοι σιτίζονται δύο και τρία χρόνια» ανέφερε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 15422 οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα, καθώς με τον κόμβο αυτό στηρίζονται 3.500 οικογένειες.
Κλείσιμο

Πρόσθεσε ότι οι κατά κυριολεξία άστεγοι είναι 1.000 με 1.500. «Θα είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε πολύ σύντομα βραδινή φιλοξενία, κάποιοι δεν θέλουν, το 60% είναι ουσιοεξαρτημένοι» τόνισε.

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι ο Δήμος ποτέ δεν ήταν απών από τον Άγιο Παντελεήμονα. «Η παιδική χαρά θα ανοίξει, έχει τα κακά της τα χάλια. Τώρα που αλάφρωσε το κλίμα, θα αρχίσουν πολύ σύντομα οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας με πρώτη την παιδική χαρά με βάση τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ. Θα μπούμε στην παιδική χαρά συντεταγμένα και με τη συναίνεση των κατοίκων».

Επανέλαβε ότι θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι ανοιχτός σε υποστήριξη από κόμματα. «Δεν δέχομαι υποστήριξη από τη Χρυσή Αυγή. Δέχομαι υποστήριξη από οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις οι οποίες θα με χειραγωγούν» διευκρίνισε.

Ο δήμαρχος χαιρέτισε δε, τη συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων. «Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Πρέπει σύσσωμο το δημοκρατικό στρατόπεδο να στρατευτεί. Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας και πολιτεύματος» υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης