Κυβερνητικό αδιέξοδο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος

Κυβερνητικό αδιέξοδο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος

Τα πολιτικά δεδομένα, που διαμορφώνονται θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο

Κυβερνητικό αδιέξοδο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αδιαμφισβήτητη διαπίστωση ότι το οικονομικό πρόγραμμα, που έχει επιβάλλει η τρόικα με το μνημόνιο, οδηγήθηκε για μία ακόμη φορά σε αποτυχία. Η απαίτηση της τρόικας για τη λήψη νέων μέτρων, αλλά και η άρνηση των δανειστών να συζητήσουν μία βιώσιμη λύση για το δημόσιο χρέος, όπως θα ήταν πιθανόν ένα κούρεμα, διαμορφώνουν ασφυκτικά δεδομένα για την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, να υπάρχει έντονη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν απειλές από την πλευρά του Μαξίμου προς την τρόικα για προσφυγή σε εκλογές, στην περίπτωση που η τελευταία επιμείνει στη λήψη νέων μέτρων. Εκτιμούν ωστόσο ότι αυτές μπορούν να προκύψουν οποιαδήποτε στιγμή, λόγω της αστάθειας που προκαλούν στο εσωτερικό της κυβέρνησης τα οικονομικά αδιέξοδα και η πλήρης αδυναμία ελέγχου της κατάστασης.

Επιπλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείουν και το σενάριο να επιχειρηθεί σύντομα ή αργότερα και μία «αλλαγή εν πλω», κατά τα πρότυπα της μετάβασης το 2011 από την κυβέρνηση Παπανδρέου στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή να αναζητηθεί μία άλλη κυβερνητική λύση στη βάση νέων συνεργασιών από την παρούσα Βουλή και με άλλον πρωθυπουργό.

Τα πολιτικά δεδομένα, που διαμορφώνονται θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης