Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της «δημοκρατικής παράταξης» από τους «ανδρεοπαπανδρεϊκούς»!

Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της «δημοκρατικής παράταξης» από τους «ανδρεοπαπανδρεϊκούς»!

Αποτελείται από στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και άλλοι, που διαχώρισαν τη θέση τους από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Αρραβωνιάστηκε στην Κρήτη η Lady Gaga!
Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της «δημοκρατικής παράταξης» από τους  «ανδρεοπαπανδρεϊκούς»!
 
Πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, όχι όμως πάντα με την ίδια κατεύθυνση και περιεχόμενο. Μετά την  κινητικότητα που επέδειξαν οι «58», οι οποίοι ζήτησαν τη συγκρότηση ενός νέου φορέα στα πρότυπα της Ιταλικής «Ελιάς» και επικροτήθηκαν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη, σειρά έχουν στελέχη, που κινούνται στον αντίποδα και έχουν ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, που αποτελείται από στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και άλλοι, που διαχώρισαν τη θέση τους από τον κ. Βενιζέλο, οργανώνουν πανελλαδική εκδήλωση το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου,( στις 10.30π.μ).

Πρόκειται για δυνάμεις, που αντιδρούν σφόδρα στην κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, έχουν διαφωνήσει με την πολιτική του μνημονίου, διατηρούν διαχωριστικές γραμμές με την εκσυγχρονιστική σημιτική παράδοση του Κινήματος και συγκρούστηκαν άγρια τους τελευταίους μήνες με τον κ. Βενιζέλο.
Κλείσιμο

Όπως δηλώνουν :
-Συναντιόμαστε για να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις, προκειμένου να ξαναδώσουμε νόημα και περιεχόμενο στη Μεγάλη Δημοκρατική  Παράταξη.
-Συναντιόμαστε όσοι δεν βολεύονται στην υποταγή, στην απαξίωση των αρχών μας, στη ταύτιση με την Συντήρηση. Όσοι δεν αποδέχονται τον ευτελισμό των αξιών που μας ενέπνευσαν και μας καθοδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια.
-Συναντιόμαστε όσοι δεν μπορούν να αποδεχτούν την κυβερνητική συναλλαγή με τη Δεξιά, όσοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη λαϊκίστικη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι δεν μπορούν να σιωπούν με τη στοχευμένη και μεθοδευμένη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
-Βρισκόμαστε γιατί δεν θέλουμε να είμαστε παρατηρητές των εξελίξεων που χτυπούν την καρδιά της δημοκρατίας στη χώρα μας.
- Βρισκόμαστε γιατί κουραστήκαμε από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», από τις υποσχέσεις που ξεχνιούνται, από τις αδυναμίες ενός πολιτικού συστήματος που αδυνατεί να σταθεί δίπλα στη δοκιμαζόμενη κοινωνία.
- Συναντιόμαστε γιατί πιστεύουμε πως υπάρχει και ελπίδα και λύση. Υπάρχουν  και πρόταση και δυνατότητες. Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό και ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει και θέλει να βγει από την «κατάψυξη» της αδράνειας και να αναλάβει και πάλι πρωτοβουλίες. Το Σάββατο παίρνουμε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την αναγέννηση της Δημοκρατικής, Σοσιαλιστικής Παράταξης. Θα είμαστε εκεί με χαμόγελο, αισιοδοξία και πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τη συντηρητική ισορροπία τρόμου. Θα είμαστε εκεί αποφασισμένοι να συμμετέχουμε, να αγωνιστούμε για μια προοδευτική Ελλάδα, μια άλλη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης