Βαλεντίνα Ματβιένκο: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνδράμει για την Ελλάδα»

Βαλεντίνα Ματβιένκο: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνδράμει για την Ελλάδα»

«Παρά την κρίση οι οικονομικοί δείκτες συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας παρέμειναν ισχυροί», επισήμανε η κυρία Ματβιένκο

Στο 64,3% η πτώση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων
Βαλεντίνα Ματβιένκο: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνδράμει για την Ελλάδα»
Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα θα βρει διέξοδο από την κρίση εξέφρασε η Πρόεδρος της Ρωσικής Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «η Ρωσία δεν συμπάσχει απλά. Είναι έτοιμη να συνδράμει».

Η κυρία Ματβιένκο σημείωσε ότι κατά τις επαφές της με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δόθηκε η ευκαιρία «να ρυθμιστούν ξανά τα ρολόγια για τις σχέσεις των δύο χωρών» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει διαρκής δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Παρά την κρίση οι οικονομικοί δείκτες συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας παρέμειναν ισχυροί. Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει υπολείπονται κατά πολύ των υφιστάμενων δυνατοτήτων. Κατανοούμε και συμπάσχουμε με τις δυσκολίες της Ελλάδας… Αυτές οι κρίσεις απαιτούν ανθρώπους με γενναιότητα και βούληση στην κυβέρνηση».

Απο την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών και απευθυνόμενος στην κυρία Ματβιένκο κάλεσε την Ρωσία να επενδύσει στην Ελλάδα εξηγώντας ότι «η Ελλάδα πέρασε δύσκολες ώρες αυτά τα χρόνια αλλά είναι προσηλωμένη στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά τις δυσκολίες έχουμε πετύχει ομαλότητα και έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις».

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε επίσης σήμερα με την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Την ίδια ώρα διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στη Συρία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος με την πρόεδρο της Ανω Βουλής της Ρωσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης