Συμεών Κεδίκογλου: Έκανα λάθος και καταψήφισα την άρση ασυλίας του Χρυσαυγίτη βουλευτή Γερμενή

Συμεών Κεδίκογλου: Έκανα λάθος και καταψήφισα την άρση ασυλίας του Χρυσαυγίτη βουλευτή Γερμενή

Δείτε το ψηφοδέλτιο - «Πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα εκ παραδρομής», απολογείται ο υφυπουργός Παιδείας και εκφράζει την αποστροφή του προς τη Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτηρίζει «νεοναζιστικό μόρφωμα»

Συμεών Κεδίκογλου: Έκανα λάθος και καταψήφισα την άρση ασυλίας του Χρυσαυγίτη βουλευτή Γερμενή
Σάλο, αρνητικά σχόλια και ιδιαίτερο προβληματισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η «διαρροή» ψηφοδελτίου του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου που δείχνει ότι καταψήφισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή μετά την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για εξύβριση και σωματική βλάβη.

Το «όχι» του υφυπουργού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματός του. Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας  έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη με την οποία του ζητούσε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να ληφθούν μέτρα έναντι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά και τα επεισόδια σε Πέραμα και Μελιγαλά.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου λίγες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό κατά τον οποίο ο κ. Κεδίκογλου ανέλαβε το υφυπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Πρόκειται για σφάλμα εκ παραδρομής», απαντά ο υφυπουργός 

Κλείσιμο
«Με έκπληξη διαπίστωσα από επίσημα πρακτικά της Βουλής που διέρρευσαν στον Τύπο, ότι εμφανίζομαι να έχω καταψηφίσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή σε ψηφοφορία προ μηνών», επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ευβοίας και υφυπουργός Παιδείας.

«Είναι φανερό ότι πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα εκ παραδρομής κατά τη σημείωση του ψηφοδελτίου», τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και δηλώνει ότι αποστρέφεται τη Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτηρίζει «νεοναζιστικό μόρφωμα».

Οπως σημειώνει στη διευκρινιστική δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας: «Εκτιμώ ότι η πολιτική μου διαδρομή και η κοινοβουλευτική μου παρουσία δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρανόησης σχετικά με την αποστροφή μου σε κάθε πρακτική και πολιτική επιλογή του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης