SOS Παπούλια για πολιτικές που θα αποκλιμακώνουν την ανεργία

SOS Παπούλια για πολιτικές που θα αποκλιμακώνουν την ανεργία

Από την Μπρατισλάβα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «έχουμε ζωτική ανάγκη από πολιτικές που θα επιμερίζουν δίκαια το κοινωνικό κόστος» - Ο κ. Παπούλιας κάλεσε τους Σλοβάκους να επενδύσουν και να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

SOS Παπούλια για πολιτικές που θα αποκλιμακώνουν την ανεργία
Μήνυμα ότι οι Έλληνες πολίτες και κυρίως οι πιο ασθενείς τάξεις «δκοκιμάζονται σκληρά» από την οικονομική κρίση έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας με την αντιφώνησή του προς τον πρόεδρο της Σλοβακίας στο σημερινό δείπνο στη Μπρατισλάβα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία, επισήμανε την «ζωτική» ανάγκη «από πολιτικές που θα λύνουν το πρόβλημα, που θα αποκλιμακώσουν την ανεργία και ταυτοχρόνως θα επιμερίζουν δίκαια το δυσβάστακτο κοινωνικό κόστος». 

Πρόσκληση για επενδύσεις και διακοπές
Ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε επίσης την ελπίδα του να εντατικοποιηθεί η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών «τόσο με την εκατέρωθεν δημιουργία επενδύσεων όσο και με την αύξηση του όγκου του διμερούς μας εμπορίου» ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει «στην αύξηση του αριθμού των Σλοβάκων πολιτών που επιλέγουν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους».

Κλείσιμο
Οι βομβαρδισμοί δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της Συρίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο θέμα της Συρίας επισημαίνοντας ότι αν και από τη μια «η χρήση απαγορευμένων όπλων, εφόσον αποδεικνύεται, πρέπει αναλόγως να καταδικάζεται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητος», από την άλλη «οι βομβαρδισμοί αποτελούν κακό μέσο για την επιβολή του Διεθνούς Δικαίου. Δεν αποτελούν λύση αλλά επίδειξη αναποτελεσματικής ισχύος». «Οι εξελίξεις στην περιοχή απαιτούν πολιτική λύση που θα συμβάλει στην ομαλή δημοκρατική  μετάλλαξή τους» κατέληξε ο Κάρολος Παπούλιας. 

Μιλώντας, τέλος, για το Κυπριακό επανέλαβε την ανάγκη «για την διαπραγματευτική διαδικασία για μία βιώσιμη και λειτουργική λύση η οποία θα είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσθέτοντας ότι «αναμένουμε από την Τουρκία να συμβάλει και αυτή με εποικοδομητικό τρόπο, καθώς τον Οκτώβριο πρόκειται να ξεκινήσει νέα διαπραγματευτική προσπάθεια για λύση του Κυπριακού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης