Δράσεις για τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Δράσεις για τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Έκτακτη σύσκεψη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ζήτησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρο της Βουλής

Φονικές κατολισθήσεις στη Νικαράγουα
Δράσεις για τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ
Να συγκαλέσει σε έκτακτη σύσκεψη τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων προκειμένου να αναληφθούν δράσεις για την προστασία του πολιτεύματος και του Κοινοβουλίου «από τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής» ζητά ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας από τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα, ο κ. Ρήγας στην επιστολή του εξηγεί ότι «Υπό το φως των νέων εγκληματικών δράσεων της Χρυσής Αυγής, τόσο κατά μελών του ΚΚΕ,  όσο και κατά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τελευταία τα γεγονότα στον Μελιγαλά, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε να τοποθετηθούμε και να αναλάβουμε από κοινού δράσεις για την προστασία του πολιτεύματος, για την προστασία του Κοινοβουλίου, για την προστασία των πολιτών μας» και προσθέτει «Ως εκ τούτου ζητούμε  να συγκαλέσετε, άμεσα, σε σύσκεψη τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Συνταγματικού Τόξου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις κοινής θεσμικής δράσης».

Παράλληλα  καλεί τον κ. Μεϊμαράκη να ενημερώσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «όσον αφορά στις έκνομες ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής», ενώ τονίζει ότι «oι συμπεριφορές αυτές δείχνουν πόσο αναγκαία είναι η τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας,   προκειμένου να ανακοπούν φαινόμενα οργανωμένης πολιτικής και κοινωνικής βίας,  που προσβάλλουν τους δημοκρατικούς  θεσμούς, θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και πλήττουν την κοινωνική συνοχή. Το Κοινοβούλιο στεγάζει δυνάμεις οι οποίες είναι αντικοινοβουλευτικές. Η Δημοκρατία μας χρειάζεται αμυντικούς μηχανισμούς προκειμένου να προστατευθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης