Δαμανάκη: Υπαρκτές ακόμα οι δυσκολίες για την Ελλάδα

Δαμανάκη: Υπαρκτές ακόμα οι δυσκολίες για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα έχει κάνει σαφή πρόοδο, έχει πρωτογενές πλεόνασμα» είπε μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό

Δαμανάκη: Υπαρκτές ακόμα οι δυσκολίες για την Ελλάδα
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ελλάδα λίγο πριν την αυριανή επίσκεψη του στις Βρυξέλλες.

Έπειτα από μια σειρά "δύσκολων" μηνυμάτων από την ΕΕ και τον Επίτροπο επί των Οικονομικών, Όλι Ρεν, μια και ο τελευταίος έχει διαμηνύσει πως θα πρέπει να κατέβουν οι τόνοι περί της μη λήψης νέων μέτρων, σειρά είχε η Επίτροπος της χώρας μας, κυρία Μαρία Δαμανάκη.

Η κυρία Δαμανάκη υπογράμμισε στον πρωθυπουργό τις δυσκολίες και το κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, μεταφέροντας την αγωνία της ΕΕ για το ακολουθούμενο στη χώρα μας πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.

Η κυρία Δαμανάκη μίλησε για δυσκολίες που ακόμα και σήμερα υπάρχουν και που δεν έχουν ακόμα εκλείψει.

Πιο συγκεκριμένα, οι δηλώσεις της έχουν ως εξής: "Το επόμενο διάστημα θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα από την Κομισιόν και τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα. Μπαίνουμε σε νέα φάση. Η Ελλάδα έχει κάνει σαφή πρόοδο. Έχει πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αυτή η πρόοδος πρέπει να διασφαλιστεί και να ανταποκριθούμε θετικά στις δυσκολίες, που ακόμη υπάρχουν, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Ήθελα να γνωρίζω τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να εργαστούμε από κοινού ε νόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης