Τι ζήτησε από τον Σαμαρά η πρόεδρος της ρωσικής Ανω Βουλής

Τι ζήτησε από τον Σαμαρά η πρόεδρος της ρωσικής Ανω Βουλής

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον  Πούτιν να επισκεφτεί την Ελλάδα, ενώ η κ. Ματβιένκο επέδωσε στον κ. Σαμαρά προσωπικό μήνυμα του Ρώσου Προέδρου

Μπλατ: «Ο Σόφο δεν έχει φτάσει στο τοπ της καριέρας του»
Τι ζήτησε από τον Σαμαρά η πρόεδρος της ρωσικής Ανω Βουλής
Με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξιμου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περρίπου μια ώρα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφτεί την Ελλάδα, ενώ η κ. Ματβιένκο επέδωσε στον κ. Σαμαρά προσωπικό μήνυμα του Ρώσου Προέδρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Βαλεντίνα Ματβιένκο είπε επίσης στον πρωθυπουργό ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από ρωσικές εταιρίες και εξέφρασε την κατηγορηματική βούληση της ρωσικής κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο αυτές τις επενδύσεις.

Κλείσιμο
Είπε ακόμη πως η Gazprom θα συμμετάσχει στον νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, ενώ διατύπωσε τα παράπονά της για τη στάση των Ευρωπαίων. Όπως εξήγησε, η ρωσική εταιρεία έχει δραστηριότητα παντού στην Ευρώπη και εκείνοι έχουν πρόβλημα αν η Gazprom έρθει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Ματβιένκο υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον και για τον ΟΣΕ, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή της για τον αγώνα που κάνουν οι Έλληνες και είπε ότι κατανοεί τις δυσκολίες.

«Απαιτούν ανδρεία οι αποφάσεις που έχετε πάρει» φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να είπε στον πρωθυπουργό και εκείνος εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε πως είμαστε στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής.

Ο πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την τιμή του φυσικού αερίου και η κ. Ματβιένκο σημείωσε πως υπήρξε άμεση ανταπόκριση, ότι έχουν ήδη γίνει δύο γύροι συνομιλιών και πως μετά τον τρίτο γύρο ελπίζει να υπάρξει συμφωνία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης