Κουτσούμπας: Τσιράκια και μαντρόσκυλα των αφεντικών οι Χρυσαυγίτες

Κουτσούμπας: Τσιράκια και μαντρόσκυλα των αφεντικών οι Χρυσαυγίτες

Σφοδρή επίθεση του γραμματέα του ΚΚΕ εναντίον της Χρυσής Αυγής αλλά και σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ

Mε μπάσκετ ...γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Ομπάμα!
Κουτσούμπας: Τσιράκια και μαντρόσκυλα των αφεντικών οι Χρυσαυγίτες

Με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τα επεισόδια εναντίον αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα κατά την ομιλία του στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στη Χρυσή Αυγή.

«Η ρήξη, η οργανωμένη σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα, με το κράτος και την εξουσία τους, με την καπιταλιστική εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς -την ΕΕ και το ΝΑΤΟ- αποτελεί το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης για ριζοσπαστικές αλλαγές και ανατροπή», είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Όπως τόνισε την ομιλία του: «Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι αδιέξοδοι, κρατάνε το λαό στο λάκκο των λεόντων. Κυβερνήσεις, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, όπως και αν βαφτίζονται «αριστερές», «προοδευτικές», «αντιμνημονιακές», «σωτηρίας» είναι δήθεν. Θα είναι «μούφα» για να το πω αλλιώς. Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ο διαχειριστής που θα στέλνει κάθε λίγο στο λαό τη λυπητερή...Είτε με τα σημερινά σχήματα που προετοιμάζονται άμεσα, όπως το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτά που προσπαθούν να φτιάξουν απ' την αρχή, βλέπε κεντροαριστερά με ολίγον από ΠΑΣΟΚ ή με ολίγον από ΔΗΜΑΡ και λοιπούς «ανεξάρτητους», ο στόχος τους είναι να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην αναμονή, με την φρούδα ελπίδα ότι ο σημερινός δρόμος ίσως οδηγήσει σε ξέφωτο τα επόμενα χρόνια».

Κλείσιμο
Κάλεσε τους πολίτες να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε «επίδοξους σωτήρες που θέλουν το λαό θεατή - χειροκροτητή του νέου δίπολου που διαμορφώνεται ή το πολύ πολύ τον θέλουν να παλεύει για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα του κάτσει στο σβέρκο».

«Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό μόρφωμα και απόγονοι των ταγματασφαλιτών και κουκουλοφόρων προδοτών της κατοχής».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι «ναζιστικό μόρφωμα» και «απόγονοι των ταγματασφαλιτών και κουκουλοφόρων προδοτών της κατοχής». «Είναι αυτοί που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύουν εργαζόμενοι με 18 ευρώ μεροκάματο. Η απανθρωπιά και η βρωμιά του συστήματος είναι αποτυπωμένη στο μαύρο πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής».
«Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια, όργανα, μαντρόσκυλα των μεγαλοαφεντικών»


Κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και υπογράμμισε: «Η μαφιόζικη και θρασύδειλη επίθεσή τους στο Πέραμα εναντίον μελών και στελεχών του ΚΚΕ, εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επιβεβαιώνει αυτό που ήταν ήδη γνωστό. Ότι οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια, όργανα, μαντρόσκυλα των μεγαλοαφεντικών. Αυτοί είναι - εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβοι - που εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο μάτι τα ταξικά συνδικάτα της Ζώνης και το ΠΑΜΕ. Αυτοί θρέφουν τους Χρυσαυγίτες και στο Πέραμα και αλλού. Για να φτιάξουν τάγματα εφόδου, όχι μόνο εναντίον των μεταναστών, αλλά εναντίον των εργαζομένων, του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της πάλης του λαού. Για αυτό και τώρα ο λαός, η νεολαία πρέπει να τους ξεφτιλίσει, να τους απομονώσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο, γειτονιά, χώρο νεολαίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης