Αρβανιτόπουλος: Οι μαθητές να μείνουν εκτός από την αντιπαράθεση για την Παιδεία

Αρβανιτόπουλος: Οι μαθητές να μείνουν εκτός από την αντιπαράθεση για την Παιδεία

«Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά από αυτή την ιστορία» απηύθυνε με έκκλησή του ο υπουργός Παδείας

Κόντρα Σαρκοζί - Μπαρόζο για τους Ρομά
Αρβανιτόπουλος: Οι μαθητές να μείνουν εκτός από την αντιπαράθεση για την Παιδεία

«O χώρος της Παιδείας είναι ένας χώρος όπου πρέπει να έχει ομαλότητα και να γίνεται διάλογος που να καταλήγει σε συναίνεση. Έχω απευθύνει και απευθύνω έκκληση προς όλους. Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά από αυτή την ιστορία, ας δούμε όλα τα άλλα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος για τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί από την Δευτέρα.

Μιλώντας στον Alpha 9,89 ο υπουργός είπε ότι σέβεται το δικαίωμα της απεργίας, «αλλά από εκεί και πέρα, όλοι πρέπει να θωρακίσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα γατί βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι τα παιδιά μας να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ανέγγιχτα από αυτή την κρίση».

Διαβεβαίωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν θα χάσουν τη δουλειά τους: ««έχουμε ψηφίσει μια διάταξη, η οποία μας επιτρέπει να απορροφηθούν στις νέες δομές της επαγγελματικής κατάρτισης, 900 εκπαιδευτικοί από αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς και άλλοι 300 σε διοικητικές θέσεις. Οι υπόλοιποι πού έχουν να κάνουν με τα επαγγέλματα Υγείας, θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας, όπως έχουμε ήδη συμφωνήσει».
Κλείσιμο

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως τα κενά ήταν «σημειακά» και καλύπτονται, και δεσμεύτηκε για ομαλή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης