Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν όποτε λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε θέλει ο Τσίπρας

Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν όποτε λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε θέλει ο Τσίπρας

«Χωρίς μνημόνια η νέα χρηματοδότηση - Όχι άλλοι φόροι» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όσο πιάνουμε τους στόχους μας, το 70% του πλεονάσματος θα πηγαίνει για την ανακούφιση της κοινωνίας και των αδικημένων»

Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν όποτε λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε θέλει ο Τσίπρας

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές βάζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας, παράλληλα, σφοδρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Οι εκλογές θα γίνουν όταν λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε το θέλει ο κ.Τσίπρας». Τονίζει, μάλιστα, ότι οι εκλογές σήμερα θα σήμαιναν νέα αστάθεια, νέα αβεβαιότητα και πως οι θυσίες που έγιναν ως τώρα από το λαό θα πήγαιναν χαμένες.

Ο πρωθυπουργός εξαπολύει τα πυρά του κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ.Τσίπρας έχει μεγάλη αγωνία, αληθινό άγχος, γιατί βλέπει ότι η πολιτική μας αρχίζει να αποδίδει», ενώ παράλληλα αποκλείει και τα σενάρια τριπλών εκλογών τον Μάιο, σημειώνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Συνεχίζοντας την επίθεση τονίζει ότι «ο κ.Τσίπρας δίνει την έσχατη μάχη να ματαιώσει την σταθεροποίηση της χώρα και τη δημοσιονομική εξυγίανση».
Κλείσιμο

«Η Ελλάδα βιάζεται να βγει από την κρίση, ο κ.Τσίπρας αγωνίζεται να μην ξεκολλήσει η χώρα από το χθες, δεν θα του κάνουμε τη χάρη» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».
Όχι άλλα μνημόνια και επιστροφή των πλεονασμάτων στην κοινωνία

Με διαρθρωτικά μέτρα και όχι με νέες περικοπές ή φόρους η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το οποίο προσδιόρισε σε 2,5 δισεκατομμύρια αλλά και νέα μικρή χρηματοδότηση χωρίς μνημόνια και όρους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τη βεβαιότητα πως με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα θα αρχίσει να αποδεσμεύεται σταδιακά από το Μνημόνιο, διατυπώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας, παράλληλα, πως αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

Ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν θα επιβληθούν, όπως λέει, νέοι φόροι. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει πως 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία. «Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ένστολων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, σημειώνει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους. «Αυτά που ακούτε, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι κάτι που ήδη προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά και έχουν δεσμευτεί να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας» λέει ο κ. Σαμαράς.

Να σημειώσουμε τέλος πως σε ότι αφορά  το ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαιώνει ότι η διοίκησή του δεν θα περάσει σε ξένο έλεγχο, ενώ ενόψει των δημοτικών εκλογών δηλώνει πως αξίζει να γίνει συζήτηση για αλλαγές στο σύστημα ανάδειξης των δημάρχων, κάτι που θα επιτευχθεί σε συνεργασία με τα κόμματα και τους κυβερνητικούς εταίρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης