Η Χρυσή Αυγή στη συνάντηση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στην Ιταλία

Η Χρυσή Αυγή στη συνάντηση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στην Ιταλία

Στα κύρια θέματα της διήμερης αυτής συγκέντρωσης ακροδεξιών δυνάμεων είναι η υπεράσπιση του καθεστώτος του Άσαντ στην Συρία, η αντιμετώπιση της μετανάστευσης στην Ευρώπη και της νομικής αναγνώρισης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Η Χρυσή Αυγή στη συνάντηση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στην Ιταλία
Ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση δυνάμεων της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, η οποία οργανώνεται από το ιταλικό κόμμα Forza Nuova (Νέα Δύναμη) στην πόλη Καντού, έξω από το Κόμο της βόρειας Ιταλίας.

Στην διήμερη συνάντηση πρόκειται να συμμετάσχουν ακροδεξιές δυνάμεις από την Ουκρανία, την Σουηδία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, καθώς και στελέχη της Χρυσής Αυγής από την Ελλάδα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Τα κόμματα της ιταλικής κεντροαριστεράς, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, οι εβραϊκές κοινότητες της Ιταλίας, όπως και οργανώσεις των ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό, ζήτησαν να απαγορευθεί η διήμερη εκδήλωση της Forza Nuova, χαρακτηρίζοντάς την «ρατσιστική και ξενοφοβική». Οι ιταλικές αρχές, πάντως, δεν προέβησαν σε καμία κίνηση για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος της Καντού Κλάουντιο Μπιτζότζερο διέθεσε μάλιστα έναντι χρηματικού ποσού ακίνητο, το οποίο ανήκει στον δήμο για την εκδήλωση. «Θέλω απλώς και μόνον να εγγυηθώ σε όλους το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Αν υπάρξει εξύμνηση ή υπεράσπιση του φασισμού, οι υπεύθυνοι θα καταγγελθούν στην δικαστική αρχή, όπως ορίζει ο ιταλικός νόμος» δήλωσε ο Μπιτζότζερο.

Πριν από λίγους μήνες, ο δήμαρχος είχε καλέσει σε δημόσια συνάντηση την Ιταλίδα υπουργό αρμόδια για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κίεντζ, η οποία κατάγεται από το Κογκό. Η Κίεντζ έχει πέσει πολλές φορές θύμα ρατσιστικών επιθέσεων, ακόμη κι από Ιταλούς πολιτικούς, όπως ο Ρομπέρτο Καλντερόλι της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά.

Στα κύρια θέματα της διήμερης αυτής συγκέντρωσης ακροδεξιών δυνάμεων είναι η υπεράσπιση του καθεστώτος του Άσαντ στην Συρία, η αντιμετώπιση της μετανάστευσης στην Ευρώπη και της νομικής αναγνώρισης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Συνολικά έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται να πάρουν μέρος 300 απεσταλμένοι, αν και μέχρι τώρα ο αριθμός των Ιταλών και των ξένων που έφτασαν στην Καντού είναι πολύ πιο περιορισμένος.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα αργά το απόγευμα σχεδίαζε να οργανώσει μια καθιστική διαμαρτυρία εναντίον της «προκλητικής και βαθύτατα αντιδημοκρατικής αυτής συνάντησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης