Στουρνάρας: «Σπεκουλαδόροι και πρόθυμοι ηλίθιοι ποντάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας»

Στουρνάρας: «Σπεκουλαδόροι και πρόθυμοι ηλίθιοι ποντάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας»

«Οι υγιείς δυνάμεις του κόσμου θέλουν να σωθούμε και γι' αυτό υπάρχει αυτό το τεράστιο πρόγραμμα σωτηρίας» είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή

Στουρνάρας: «Σπεκουλαδόροι και πρόθυμοι ηλίθιοι ποντάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας»
«Σπεκουλαδόρους» και «πρόθυμους ηλίθιους» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όσους επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ επεσήμανε πως «πιστεύω βαθύτατα, από την καρδιά μου, ότι ο λογαριασμός βγαίνει. Να έχετε ελπίδα! Ο λογαριασμός βγαίνει αρκεί να το πιστέψουμε. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για την εξισορρόπηση της  οικονομίας».

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων υποστήριξε ότι «οι υγιείς δυνάμεις του κόσμου θέλουν να σωθούμε και γι' αυτό υπάρχει αυτό το τεράστιο πρόγραμμα σωτηρίας. Όχι με απεχθείς όρους αλλά με χαμηλά επιτόκια και κάνουμε προσπάθειες για να ελαφρύνουμε κι άλλο τους όρους».

Πρόσθεσε, όμως, ότι εκείνοι που επιθυμούν την καταστροφή της  χώρας είναι «οι σπεκουλαδόροι που σορτάρουν και ποντάρουν στην αποτυχία του ευρώ ή – για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Λένιν – οι πρόθυμοι ηλίθιοι».

Κλείσιμο
Πέραν αυτών, ο υπουργός απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν πατάσσει την φοροδιαφυγή και προστατεύει τον μεγάλο πλούτο είπε: «Στο χρόνο που είμαστε κυβέρνηση πόσοι επώνυμοι μπήκαν φυλακή; Λυπάμαι που το λέω όπως λυπάμαι που υπάρχουν 18.000 οφ σορ εταιρίες, αριθμός με ηθική διάσταση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο στον χώρο των οφ σόρ εταιριών. Χρειαζόμαστε ελεγκτές στο ΣΔΟΕ γι αυτό και πήραμε 5.000 ελεγκτές που έκοβαν παράολα σε γκισέ και τους βάλαμε στους δρόμους να κόβουν πρόστιμα και να κάνουν ελέγχους».

Τέλος, αναφορικά με την σύμβαση παραχώρησης, είπε μεταξύ άλλων ότι «η σύμβαση εκφράζει την πρόθεση της κυβέρνησης για υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» ενώ υποστήριξε ότι «συνολικά στην 12ετία θα δοθούν 500 εκατ. ευρώ για κοινωνικές πολιτικές».

Κριτική από αντιπολίτευση

Νωρίτερα, κριτική για την υπο κύρωση σύμβαση άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για σύμβαση «σκάνδαλο» και «δώρο» προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου είπε πως «για χάρη των επιχειρηματιών με τα τζετ, εξευτελίζετε τη διαδικασία του κοινοβουλίου. Τα δίνετε σε συγκεκριμένους οικονομικούς κύκλους για να μας πει μπράβο η κ. Μέρκελ, ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Κόκκαλης και οι δανειστές οι υπόλοιπο… πρόκειται για επιχειρηματική συμφωνία ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας». Για «χρηματοοικονομικό καρτέλ» μίλησε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Νταβρής ενώ ζήτησε από τον υπουργό να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη μετά τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και τον δείχνουν να ταξιδεύει με το ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία. Ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή) σημείωσε: «δεν πρόλαβε να γίνει η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την επομένη ο κ. Σταυρίδης ταξίδευε με το τζετ  Μελισσανίδη, θα θέλαμε να ξέρουμε τώρα με τι μεταφορικό μέσο θα πάει ο Σταυρίδης ή κάποιος αντικαταστάτης του, ως ένδειξη ευχαρίστησης ή ευγνωμοσύνης για το ξεπούλημα των κρατικών λαχείων;» ενώ η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) μίλησε για «μοιρασιά στους καπιταλιστές».  

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ, δια της εισηγήτριάς της Κατερίνας Μάρκου ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη σύμβαση.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης