Μητρόπουλος, Τσουκαλάς, Κουρουμπλής, Κοτσακάς ίδρυσαν σοσιαλιστική τάση στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν διαφοροποιούμαστε αλλά φιλοδοξούμε να εμπεδώσουμε την εσωοκομματική δημοκρατία είπαν και τα πέντε προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδρυση και λειτουργία της «σοσιαλιστικής τάσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ όπως προβλέπεται από το νέο καταστατικό του κόμματος, που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου οι Πάνος Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς.

Ανακοινώνοντας την ίδρυση της τάσης, ο Πάνος Κουρουμπλής δήλωσε ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα στο πρόσφατο συνέδριο διέψευσε όσους περίμεναν ή προέβλεπαν ότι «θα χυθεί πολιτικό αίμα».

Η νέα τάση, είπε ο κ. Κουρουμπλής, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να λειτουργήσει την εσωκομματική δημοκρατία γιατί η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια, ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και αυτό το πλήρωσαν και τα κόμματα και ο λαός.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε στην παρέμβασή του ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κενρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους, έχουν και οι ίδιοι συμβάλει.
Η νέα τάση, πρόσθεσε ο κ Μητρόπουλος, δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους, και θα συμπορευθεί με ηγεσία και τις άλλες τάσεις του κόμματος. Πορευόμαστε ενωτικά, με στόχο την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που καταστρέφει τη χώρα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα αριστεράς είναι κεντρικός στόχος και προς την κατεύθυνση αυτή, θα εργαστεί η νέα τάση.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης σημείωσε ότι ο πλουραλισμός απόψεων είναι υποχρέωση όλων και ότι ο ιδεολογικός προσανατολισμός είναι ενιαίος, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες.

Ο Δ.Τσουκαλάς υπογράμμισε ιδιαίτερα τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό σε συνεργασία με την ΕΕ. Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι, κεντρικός στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, για να ανατρέψει τη σημερινή, απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Ο Α. Κοτσακάς έκανε λόγο για έναν νέο πατριωτισμό που θέλει να εκφράσει και η τάση στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ , με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της τάσης. Σχετικά με την πολιτική συμμαχιών ο κ. Κοτσακάς είπε ότι προτάσσει την ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών και όχι πολιτικών συμμαχιών γιατί μέσω των κοινωνικών συμμαχιών μπορούν να οικοδομηθούν ή και να προκύψουν και πολιτικές συμμαχίες.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας σε χαιρετισμό του είπε ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φθάσει στο απροχώρητο, η καταστροφή είναι καταιγιστική και εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση. Επειδή έγινε λόγος από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί σιωπηλής πλειοψηφίας, τον προκαλούμε να τολμήσει και να προσφύγει η κυβέρνηση σε εκλογές, ώστε να μετρηθεί η πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, έτσι λειτουργεί και όχι άθροισμα ομάδων, με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου είπε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ότι η ανταλλαγή απόψεων είναι πλούτος και αξιοποιούμε τη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσε σε όλους και όλες, που εμπνέονται από το όραμα μιας μεγάλης αλλαγής να πυκνώσουν τις γραμμές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την εκλογική νίκη.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΝΙΚΟΣ

Οχι που θα αφήναν τον Λαφαζάνη να το παίζει αριστερή πρόταση. Εμείς θα βάλουμε και σοσιαλιστική τύπου παλαιού ΠΑΣΟΚ και όποιος αντέξει. Το πιό γιαλαντζί κόμμα που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Αυτοί τώρα περιμένουν εκλογές για να κυβερνήσουν . Δεν πρόλαβε να τελειώσει το συνέδριο όπου και καλά έγιναν ενιαίο κόμμα, άρχισαν οι τάσεις να εκδηλώνονται.Και όλοι αυτοί τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν πρόταση διακυβέρνησης. Παράπονο δεν πρέπει να έχει κανείς πάντως. Απ όλα έχει ο μπαξές. Σοσιαληστές,αριστερόφρωνες και αριστερίζοντες,λαθρολάγνους,κουμουνιστές,αναρχικούς, ακραίους προστάτες της τρομοκρατίας, τα πάντα όλα. Και αυτοί θα συνενοηθούν για το καλό μας. Ευτυχώς.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΛΑΚΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ Η ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ. ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΩΒΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΙΟΙΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΗΚΗΣ .ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΥΒΑΡΝΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΔΕΣΕ, ΠΑΡΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΓΕΤΗ ΔΥΝΑΤΟ .ΤΟ ΣΚΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕΤΑ ΣΙΜΗΤΗ ΕΠΟΧΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΝΗ ΤΟ ΚΟΥΜΠΟΔΕΜΑ ΤΟΥ,,ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΣΙΜΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΑΝ ΧΕΡΗ ΣΤΟ ΤΕΝΕΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΕΙΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΙΣΩΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣΑΝ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΑΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΕ ΒΩΞΙΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΗ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ Η ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΑΣΕΟΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΡΗΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΙΣΤΕΥΩΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΧΙ ,ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΗΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣΤΗΚΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΟΤΩ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΣΤΗΝ Ν.Δ.ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΩΘΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΑΧΝΗ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΑΡΗ, ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΗΡΑΜΑ ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΘΑ ΒΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ,Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΗΡΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

Κώστας Φ. Σιάκκας

Όταν η πολιτική καταλήγει σε επάγγελμα, οι Κωτσακάδες και οι όμοιοί τους ακόμη και με το κόμμα του διαβόλου θα πηγαίνουν αρκεί να βγούν βουλευτές για να εισπράττουν τα 8.500 Ε το μήνα.΄΄Εχετε την εντύπωση ότι όλοι αυτοί που αναφέρονται στην ίδρυση της ...... σοσιαλιστικής ,,τάσης ,, εντός του Συριζα το κάνουν για να σώσουν τον τόπο απο τους .... γερμανούς κατακτητές?????? ας μη γελιώμαστε , το είπαμε στην αρχή για ποιό λογο το κάνουν. Εμείς πάντως στο εξής θα πάψουμε να είμαστε αγέλη προβάτων .... και τους υποσχόμαστε ότι αυτή τη φορά ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ όσους στο παρελθόν έπραξαν αυτά που δεν έπρεπε ή εσιώπησαν όταν ΔΕΝ έπρεπε. Αυτό να γίνει σύνθημα ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.....

ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΙ ΜΑΖΕΜΑΝΟΙ Σ'ΕΝΑ "ΚΩΜΑ" ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ, ΑΛΛΟΙ ΤΡΑΜΠΑΛΑ ΕΔΩ, ΑΛΛΟΙ ΚΟΥΝΙΑ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΟΙ ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ, ΚΟΥΝΙΑ-ΜΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΑ ΑΛΛΑ. ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ.

SIMOS

ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΤΣΥΡΙΖΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΟΥΣΚΩΤΗ ΒΑΡΚΑ

εγώ πάντως

...είμαι με τον Τατσόπουλο .

Νίκος

Ξεχάσατε τον Φωτόπουλο

σωστός

Ναι,ναι τον μέγιστο εθνοπατέρα! Χαχαχαχα!! Ρε τι συνονθύλευμα είναι αυτοί!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ με τη νέα του μορφή αρχίζει να κάνει την εμφάνιση του και στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε σοβαροί ρε εσείς;;;; Θέλετε να κυβερνήσετε πάλι με άλλη ονομασία;;; Ψάχνετε για κορόϊδα πολίτες;; Αλέξη, πάλι στα γνωστά νούμερα θα επιστρέψεις και ο Σαμαράς στο μεταξύ θα κάνει παιχνίδι μόνος του!!!!!

Αστός Οπορτουνιστής

Όσο σοσιαλιστικό είναι το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια άλλο τόσο σοσιαλιστική θα είναι και η τάση αυτή!

εδώ παππάς εκεί παππάς

το πασόκ είναι εδώ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias220

«Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ. Και τους απαντώ: Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς» είπε χαρακτηριστικά - «Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news» - «Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία», τόνισε στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ο  Νίκος Κοτζιάς

12