Εκλογές στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης

Εκλογές στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης

Υποστήριξε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος είχαν προσυμφωνήσει για κοινή πορεία και πως μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το Δημόσιο προτάθηκαν κατόπιν αξιολόγησης 

Εκλογές στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή τύπου στη Λάρισα

Παράλληλα επανέλαβε την άποψή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να συνεχίσουν κοινή κυβερνητική πορεία πριν από την συνάντηση από την οποία αποχώρησε ο ίδιος και αναρωτήθηκε ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή όταν κατατεθούν προς συζήτηση οι δυο προτάσεις νόμου που υπέβαλε μαζί με την ΔΗΜΑΡ πριν η τελευταία αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι επιχειρεί - με αποφάσεις όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - να «μπετονάρει» τον πολιτικό της χώρο και εκτίμησε εκ νέου ότι ο πρωθυπουργός με την απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ επεδίωκε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αλλά τελικά ανέκρουσε πρύμναν λόγω πιέσεων που ασκήθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σε ερώτημα σχετικά με το ότι αποδόθηκαν εμμέσως ευθύνες στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και για το θέμα της ΕΡΤ καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Κουβέλης ένθερμα υποστήριξε τις επιλογές του πρώην υπουργού, σχολιάζοντας μάλιστα σκωπτικά ότι «για κάθε σεισμό, λιμό και καταποντισμό φταίει ο Μανιτάκης».

Καλούμενος να σχολιάσει, επίσης, το αν μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχουν ακόμη περιθώρια σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μία επιλογή «κεντροδεξιάς» και όχι «κεντροαριστεράς».

Κλείσιμο
Εντύπωση, πάντως, έκανε η αναφορά του κ. Κουβέλη για τα στελέχη του κόμματος που, όπως αποφασίστηκε, θα παραμείνουν σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει ότι μόνο αυτοί προτάθηκαν κατόπιν αξιολόγησης και όχι ως «ρουσφέτια» αφού το κόμμα του δεν αντιλαμβάνεται ως «λάφυρο» τον χώρο του Δημοσίου.

Απηύθυνε, τέλος, προσκλητήριο συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού εκτιμώντας ότι από δω και πέρα η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει «πολύ πιο δυνατά από ό,τι το προηγούμενο διάστημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης