Κουτσούμπας: Η «νέα Ελλάδα» του Σαμαρά φτιάχνεται από γνωστά φθαρμένα υλικά

Κουτσούμπας: Η «νέα Ελλάδα» του Σαμαρά φτιάχνεται από γνωστά φθαρμένα υλικά

Το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε κάλπικη αντιπαράθεση και στο θέμα της ανεργίας, δήλωσε από τη Νίκαια ο γ.γ. του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Η «νέα Ελλάδα» του Σαμαρά φτιάχνεται από γνωστά φθαρμένα υλικά
Επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης, και κυρίως τη ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτήρισε επικίνδυνο, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του για την ανεργία, στην πλατεία Κουμπάκη, στη Νίκαια.

«Σε αυτή εδώ την περιοχή γίνεται πολύ πιο φανερό ότι έχει δίκιο το ΚΚΕ, όταν λέει ότι η "νέα Ελλάδα" του κ. Σαμαρά, φτιάχνεται για μια ακόμα φορά από γνωστά φθαρμένα υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά γνωστά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην οικονομική κρίση και το λαό στην χρεοκοπία. Από την ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ μέχρι την σημερινή Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης ή της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Με πρωταγωνιστές τους ίδιους: τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναλλάξ τώρα για δεκαετίες. Και από κοντά, τους τότε κολαούζους αυτών των δύο, τους "αριστερούς της ανανέωσης"- αναπαλαίωσης, του ΣΥΝ τότε, του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, να τους σιγοντάρουν σε όλες τις παραπάνω στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Μην ξεχνάτε ούτε στιγμή. Ο Πειραιάς πρέπει να τους τιμωρήσει όλους αυτούς. Ας μείνουμε μακριά από τις σειρήνες της ενσωμάτωσης, του συμβιβασμού, της εξαπάτησης» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, και επικαλούμενος παραδείγματα διαφόρων εταιρειών, όπως ο «Κατσέλης», ότι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους και στη φάση της ανάπτυξης και στη φάση της κρίσης είναι το μόνο κίνητρο για τις όποιες καπιταλιστικές επενδύσεις και τον προσανατολισμό σε διάφορους τομείς των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα και το κλείσιμο όσων δεν είναι συμφέρουσες για τον ιδιοκτήτη τους.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «που διαμορφώνεται σε συνθήκες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού», επιδίδεται σε κάλπικη αντιπαράθεση και στο θέμα της ανεργίας, με τη ΝΔ να υπόσχεται, όπως σημείωσε, τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανάκαμψης της χώρας που θα «πατήσει» στο αντεργατικό οικοδόμημα των ισοπεδωμένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει δημιουργήσει τόσο η ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σε συνθήκες κρίσης και οι οποίες θα ολοκληρώσουν το τσάκισμα του λαού.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος στον αγωγό ΤΑΡ επεσήμανε ότι «έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία δεν διασφαλίζει ποσότητες φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές για την εγχώρια αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα συνοδεύεται απ' τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ», καθώς θα επιβαρυνθεί η λαϊκή κατανάλωση και θα επιδεινωθεί η θέση των εργαζομένων του κλάδου.

«Κυρίως όμως η συμφωνία εγκυμονεί κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στη διαπάλη μεταξύ ευρωατλαντικών και ρωσικών ενεργειακών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Με λίγα λόγια ενεργειακός κόμβος σημαίνει κόμβος αντιπαραθέσεων των ιμπεριαλιστών» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η συμφωνία με την COSCO που από το ΣΕΜΠΟ επεκτείνεται σε όλο το λιμάνι «βάζει στο μάτι και άλλες δραστηριότητες που συνδέονται με τη διακίνηση εμπορευμάτων».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «δουλειά στο γκέτο της COSCO σημαίνει ότι έχεις δουλειά, όταν έχει δουλειά, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση», προσθέτοντας ότι «οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοτεχνίες που ασχολούνται με όλη τη δραστηριότητα του λιμανιού μπορούν να απαντήσουν τι κέρδισαν πέρα από αναδουλειά, χρέη και λουκέτα από την ανάπτυξη τύπου COSCO».


Δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης από τη μια και η λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα» τόνισε, προσθέτοντας ότι στην ουσία λένε στους άνεργους και στον λαό να τους στηρίξει για να αναρριχηθεί ο ένας ή ο άλλος στην κυβερνητική καρέκλα με τον λαό στη γωνία θεατή.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι το σύστημα που διαχειρίζονται αυτά τα κόμματα δεν μπορεί να λύσει την ανεργία, γι' αυτό και την παρουσιάζουν ως πρόβλημα πολιτικής διαχείρισης και συμπλήρωσε ότι η μόνη επιλογή που έχουν αυτά τα κόμματα είναι η διαχείριση της ανεργίας, μέσω μοιράσματος μιας κακοπληρωμένης θέσης εργασίας χωρίς δικαιώματα σε δύο και τρεις ανέργους, καθώς και μέσω προγραμμάτων της ΕΕ.

«Οι κατευθύνσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την ανεργία έχουν στόχο να αξιοποιήσουν το στρατό των ανέργων, ιδιαίτερα τα 5,6 εκατομμύρια των νέων, που είναι άνεργοι στην ΕΕ, για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτά συζητάνε σήμερα στο Βερολίνο» υποστήριξε σημειώνοντας: «Τα 6 δισ., που θα διατεθούν για την ανεργία, θα καταλήξουν ως ζεστό χρήμα στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω επιδοτήσεων και απαλλαγών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτές οι κατευθύνσεις θα αξιοποιηθούν από τους μεγαλοεργοδότες για να απολύουν εργαζομένους με σχετικά καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους πάμφθηνους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο τσεπάκι τη λύση με τον βαρύγδουπο τίτλο «κυβέρνηση της αριστεράς» και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που δήθεν θα σταματήσει τα καταστροφικά μνημόνια «χωρίς όμως να λέει κουβέντα για το τι θα γίνει με τους αντεργατικούς νόμους προ μνημονίου που ουσιαστικά έστρωσαν το έδαφος για να πατήσει το μνημόνιο». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ικανή διαπραγμάτευση, την ώρα «που οι ίδιοι παραδέχονται, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ότι η συζήτηση περί μνημονίων πλέον είναι ξεπερασμένη, αφού τη δουλειά που ήταν να κάνουν τα μνημόνια την έκαναν».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε επικίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που λέει και κάνει, και γιατί παραπέμπει τα πάντα «σε μια «κυβέρνηση της αριστεράς», καλλιεργώντας τη λογική της αναμονής, της ανάθεσης. «Ας μας πουν τι θα έκανε η κυβέρνηση της αριστεράς, πώς θα αντιμετώπιζε, πώς θα εμπόδιζε τον όμιλο Δαυίδ να προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου "Κατσέλης" και να επενδύσει τα κεφάλαιά του σε πιο κερδοφόρους κλάδους;» αναρωτήθηκε εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση και τσάκισμα του κινήματος, αλλά και για υποσχέσεις διαχείρισης της φτώχειας «αυτά που ήδη προσπαθεί να κάνει το αστικό κράτος, αυτά που ήδη γίνονται από όλους, με τις ΜΚΟ, την εκκλησία κ.λπ.».

Για τη Χρυσή Αυγή

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι στοχοποιεί το μνημόνιο για να αθωώσει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων χρόνων, παρατηρώντας ότι τελευταία «οι νεοναζί της ΧΑ όλο και πιο συχνά ζητάνε σκληρότερες συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για να αποδείξουν και έτσι ότι είναι τσιράκια του συστήματος, παρότι εμφανίζονται ότι το πολεμούν».

«Οι νεοναζί είναι αυτοί που παρουσιάζουν τον σκληρά εργαζόμενο λαό μας, ότι τάχα "κοπροσκυλιάζει", τρώγοντας "παχυλά επιδόματα ανεργίας" και "επιδοτήσεις εξ Ευρώπης" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «οι φασίστες πάντα ήταν ορκισμένοι εχθροί του εργάτη, ψεύδονται ασύστολα, αρκεί να υπηρετούν τα αφεντικά τους, τα μονοπώλια και την ΕΕ». Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η ΧΑ δηλητηριάζει τις συνειδήσεις και στοχοποιεί τους ξένους εργάτες, την ίδια ώρα που υπερασπίζεται το σύστημα που θησαυρίζει από την εκμετάλλευση Ελλήνων και ξένων εργατών.

Επεσήμανε ότι η ΧΑ επιχειρεί να ψαρέψει άνεργα παιδιά λαϊκών οικογενειών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «εδώ στην ηρωική Κοκκινιά, υπάρχει πλούσια αγωνιστική πείρα από την πάλη ενάντια στο φασισμό και εδω οι φασίστες πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους, να απομονωθούν, όπως έφαγαν τα μούτρα σε μια σειρά χώρους που τόλμησαν να εμφανιστούν».

Επανέλαβε ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ουσιαστική προστασία των ανέργων απαντά στην ανάγκη να παρθούν σήμερα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων.

Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι παρόν και ζήτησε ισχυροποίηση του κόμματος για να δυναμώσει τον αγώνα, για να αναπτύξει και να προωθήσει πλατιά τη λαϊκή συμμαχία, για να ανασυνταχθεί το κίνημα, «για να νικήσουμε, να νικήσει ο ίδιος ο λαός» με την εργατική λαϊκή εξουσία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης