Φ. Κουβέλης: Ο Σαμαράς πήγαινε για εκλογές...

Φ. Κουβέλης: Ο Σαμαράς πήγαινε για εκλογές...

Μεταξύ άλλων ο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτιμά ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, πριν από την τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που οδήγησε στην απόσυρση της ΔΗΜΑΡ

Φ. Κουβέλης: Ο Σαμαράς πήγαινε για εκλογές...
«Ο κ. Σαμαράς πήγαινε για εκλογές, αλλά όταν υπήρξε η ευρωπαϊκή πίεση ανέκρουσε πρύμναν», δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ παρά την αντίθεση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Αναφορικά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι το θέμα της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πως το κόμμα του «έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υπάρξει κοινός πολιτικός τόπος», αλλά το παρώθησαν «γιατί τους ήταν βάρος σε αυτά τα οποία αποφάσιζαν».

Στη συνέχεια καυτηρίασε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, εκτιμώντας ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου το μεσημέρι της Πέμπτης, πριν από την τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που οδήγησε στην απόσυρση της ΔΗΜΑΡ.

«Εάν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι θα πράξω ό,τι πράξει η Δημοκρατική Αριστερά, πείτε μου που οφείλεται η μεταστροφή. Έχω βεβαιότητα πλέον ότι η συμφωνία είχε επέλθει από το μεσημέρι της Πέμπτης με τηλεφωνική επικοινωνία. Ο καθένας ας κρίνει τη μεταβολή της στάσης του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές «φωνές» εντός του κόμματος για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, παραδέχθηκε ότι στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής περίπου το 20% τάχθηκε κατά της απόσυρσης, αλλά «η μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί απόλυτα με αυτό το οποίο έγινε».

«Δεν πήγα στη διαπραγμάτευση μόνο με τις απόψεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ αλλά με αποφάσεις συλλογικού οργάνου», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης