Χατζηδάκης: Κλείσαμε την ΕΡΤ, για να ικανοποιήσουμε την Τρόικα

Χατζηδάκης: Κλείσαμε την ΕΡΤ, για να ικανοποιήσουμε την Τρόικα

Κατηγόρησε τον Αντώνη Μανιτάκη ότι δεν είχε κάνει τίποτα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

«Παράθυρο» για νέο κούρεμα του χρέους αφήνει ο Χατζηδάκης
Στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας μας για 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους απέδωσε, ουσιαστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες στον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, τονίζνοντας ότι, από τη στιγμή που δεν είχε κάνει τίποτα σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, δεν υπήρχε άλλη επιλογή, παρά ο «ξαφνικός θάνατος» της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε, όσν αφορά στην ΕΡΤ, ότι πρόκειται για ένα κλείσιμο ορισμένης διάρκειας, μέχρι να γίνει μία αναδιάρθρωση της ραδιοτηλεόρασης, καθώς και ότι θα επαναλειτουργήσει με ένα μικρότερο προϋπολογισμό και λιγότερες μεγαλεπήβολες αξιώσεις.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε «ένδειξη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, αν και το πολιτικό κόστος ήταν υψηλό».

Ερωτηθείς δε, εάν άξιζε τελικά να κλείσει η ΕΡΤ, με κόστος την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Θα προτιμούσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Δημοκρατική Αριστερά. Αλλά γνωρίζουμε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι γι' αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην συνεργάτης μας στην τρικομματική, έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει που θα βλάψει την (υφιστάμενη) κυβέρνηση».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις πολυπόθητες επενδύσεις, που αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει, εν τέλει, και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης