Εσωκομματική... βαβέλ στη ΝΔ

Εσωκομματική... βαβέλ στη ΝΔ

Από την άποψη του Μ.Βορίδη ότι η χώρα καταστράφηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πρόταση του Β.Πολύδωρα για συνεργασία με τη ΧΑ και τη δήλωση του Ν.Κακλαμάνη πως «ούτε στην Αλβανία του Χότζα» τα εσωκομματικά αποτελέσματα δεν έβγαιναν με 24 ώρες καθυστέρηση

Εσωκομματική... βαβέλ στη ΝΔ
Εσωκομματική βαβέλ επικρατεί στη ΝΔ πριν κλείσει 48ωρο από το συνέδριο του κόμματος και ενώ ο πρωθυπουργός δίνει μία ακόμη μάχη για να κλείσει την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και να αποφύγει την λήψη νέων μέτρων.

Ενώ ο κ. Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των νεοναζί που καπηλεύονται την πατρίδα μόλις χθες ο βουλευτής του και παλαιό στέλεχος κ. Βύρων Πολύδωρας ζήτησε συνεννόηση και συνεργασία ακόμη και με την Χρυσή Αυγή για ένα μέτωπο εναντίον της Τρόικας. Είναι σαφές ότι ο κ. Πολύδωρας κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την ηγεσία του κόμματος όχι μόνο για το θέμα της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πολιτική διάσωσης της χώρας. Οι δηλώσεις του αιφνιδίασαν το ηγετικό επιτελείο της Συγγρού που συζήτησε ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Πολύδωρα αν επέμενε στις δηλώσεις του. Ο κ. Πολύδωρας έκανε ένα βήμα πίσω με τις εξηγήσεις που έδωσε  και έτσι η εσωκομματική κρίση προς το παρόν αποφεύχθηκε. Για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τη πλευρά της ηγεσίας βγήκε σήμερα το πρωί με δηλώσεις ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος ξέκοψε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για συνεργασία με την Χρυσή Αυγή.

Η ακροδεξιά τοποθέτηση του κ. Πολύδωρα ήλθε στον απόηχο της τοποθέτησης του κ. Μάκη Βορίδη στο συνέδριο ο οποίος επιτέθηκε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου δημιουργώντας σκιές στην κυβερνητική συνεργασία με δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς δεν τον αποδοκίμασε. Στην εσωτερική αναταραχή συμβάλουν και οι σημερινές δηλώσεις του κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος άφησε υπαινιγμούς για την διαδικασία ανάδειξης της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. “Ούτε στην Αλβανία του Χότζα δεν έβγαιναν τα αποτελέσματα με 24 ώρες καθυστέρηση” είπε ο κ. Κακλαμάνης αφήνοντας να εννοηθεί αυτό που κατά κόρον λέγεται στα κομματικά παρασκήνια ότι το αποτέλεσμα είναι κατευθυνόμενο από τους ανθρώπους της ηγεσίας. Ο κ. Κακλαμάνης όμως είχε και στο συνέδριο ασκήσει κριτική στην ηγεσία σε όλο το πεδίο της πολιτικής. Από την ευθυγράμμιση με την Τρόικα, την αθέτηση της υπόσχεσης Σαμαρά για την εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο μέχρι την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής: το Κυπριακό -όπου όπως είπε αναμένεται δεύτερο σχέδιο Ανάν- μέχρι το Σκοπιανό όπου επίκειται νέα πρωτοβουλία για σύνθετη ονομασία.

Το σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Σαμαράς με την δεξιά ατζέντα που έχει βάλει στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και επικύρωσε στο συνέδριο αντί να περιορίζει την Χρυσή Αυγή την αποενοχοποιεί και παράλληλα απελευθερώνει τις ακροδεξιές φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ όπως του κ. Πολύδωρα. Υπάρχουν βουλευτές νυν και πρώην στη ΝΔ που είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα κόμμα που από τους 600.000 ψηφοφόρους προβλέπουν ότι θα πάει στο ένα εκατομμύριο όπως είπε ο κ. Πολύδωρας. Αλλά και κ. Νίκος Μιχαλολιάκος έχει κάθε λόγο να προσελκύσει ακροδεξιούς πολιτικούς που τουλάχιστον να ξέρουν ανάγνωση και να μπορούν στην Βουλή να διαβάζουν καλύτερα από τον κ. Παναγιώταρο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης