Μηλιός: Καμία θυσία για το ευρώ, καμία αυταπάτη για τη δραχμή

Μηλιός: Καμία θυσία για το ευρώ, καμία αυταπάτη για τη δραχμή

Νέα επώδυνα μέτρα στο τέλος του καλοκαιριού αναμένει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Μηλιός: Καμία θυσία για το ευρώ, καμία αυταπάτη για τη δραχμή
Την πεποίθηση ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα ανακοινωθούν νέα επώδυνα μέτρα εκφράζει ο βουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό στις συνομιλίες με την τρόικα, από το να υπάρξει συμφωνία και ένα χρονοδιάγραμμα. Αυτές οι "διαπραγματεύσεις" στην ουσία προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στο τέλος του καλοκαιριού, δηλαδή περικοπές συντάξεων και περαιτέρω μείωση κοινωνικών δαπανών» υπογραμμίζει.

Ο κ. Μηλιός εκτιμά ότι «η τρόικα, αλλά και άνθρωποι μέσα στην κυβέρνηση, θεωρούν ότι χρειάζεται για συμβολικούς λόγους-δηλαδή για την κάμψη των αντιστάσεων στην αγορά εργασίας- να αρχίσουν μαζικές απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κοινωνικές αντιδράσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η αντίδραση της κοινωνίας δεν είναι προβλέψιμη. Έρχεται πολύ ξαφνικά και θα είναι πολύ ισχυρή, όταν έρθει. Επομένως, δεν νομίζω ότι η συνέχιση αυτών των μέτρων θα αντιμετωπιστεί ήρεμα, αλλά πιστεύω ότι πάρα πολύ σύντομα θα δούμε πάρα πολύ μαζικές, συνειδητές και ειρηνικές αντιδράσεις».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ο Γιάννης Μηλιός τόνισε ότι είναι: το σταμάτημα αυτής της καταστροφής, η ασπίδα προστασίας για την κοινωνία που πλήττεται, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα κατανέμει τα βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων και άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σε ερώτηση για το ευρώ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το ζήτημα δεν είναι νομισματικό, αλλά είναι ζήτημα μιας κοινωνικής σύγκρουσης. Το σύνθημα παραμένει: από τη μία, καμιά θυσία για το ευρώ, αλλά και καμιά αυταπάτη για τη δραχμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης