Γιατί πάει στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας;

Γιατί πάει στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας;

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα εξακολουθεί να επενδύει πολλά στο διεθνές κύρος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας ότι η θετική υποδοχή, που συναντά στο εξωτερικό, θα ενισχύσει με τη σειρά της την «πρωθυπουργική εικόνα» του στο εσωτερικό

Γιατί πάει στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας;
Μία ακόμη κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ του, κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφθεί σήμερα στη Μόσχα, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε προγραμματισμένη αποστολή του ΚΕΑ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει διμερείς συναντήσεις του με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμα.

Είναι, πιθανότατα το τελευταίο ταξίδι του κ. Τσίπρα στο εξωτερικό πριν το συνέδριο του κόμματος και ενώ έχουν προηγηθεί πρόσφατα οι επισκέψεις του σε Πορτογαλία και Ισπανία για να προωθήσει τη λεγόμενη «συμμαχία του νότου, κόντρα στην πολιτική λιτότητας της Μέρκελ».

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα εξακολουθεί να επενδύει πολλά στο διεθνές κύρος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας ότι η θετική υποδοχή, που συναντά στο εξωτερικό, θα ενισχύσει με τη σειρά της την «πρωθυπουργική εικόνα» του στο εσωτερικό.

Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα θα ήθελαν να οργανώσουν και ένα ακόμη ταξίδι αυτή την περίοδο ή έστω σύντομα, με προτεραιότητα τη Νότια Αφρική – λόγω Νέλσον Μαντέλα – ή την Κίνα, όμως οι υποχρεώσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή και οι ετοιμασίες για το συνέδριο δεν άφησαν μέχρι τώρα πολλά περιθώρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης