ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι Τετάρτη η πρόταση Εξεταστικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι Τετάρτη η πρόταση Εξεταστικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Να μείνει ανοιχτή η Βουλή, λόγω εκκρεμοτήτων στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

ΕΡΤ: Η πρώτη απάντηση των εργαζομένων στην πρόταση Καψή
Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το κλείσιμο της ΕΡΤ, κίνηση που είχε προαναγγείλει ο κ. Αλέξης Τσίπρας το περασμένο Σάββατο από την Κρήτη.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούμενη από τον γραμματέα της ΚΟ Νίκο Βούτση, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους βουλευτές - μέλη της Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρή Δρίτσα και Σταύρο Κοντονή, επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις επόμενες κινήσεις τους και να του ζητήσουν να μην προχωρήσει σε θερινά τμήματα της Βουλής.

Πιο αναλυτικά, του επισήμαναν:

-          Με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την συνοδευτική έκθεση συνεπειών την πρότασης νόμου που κατέθεσαν για την ακύρωση της ΠΝΠ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζήτησαν να οριστεί η ημερομηνία για τη συζήτησή της στην Ολομέλεια

-          Έως την Τετάρτη θα κατατεθεί η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ

-          Ζήτησαν να μην υπάρξουν θερινά τμήματα και να μείνει ανοιχτή η Βουλή λόγω εκκρεμοτήτων με την προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ .

Για το θέμα η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο. Αναμένουμε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη συνολική φοροδιαφυγή, τα στοιχεία από την Ιρλανδία για τους επενδυτές του Fund των 550 εκατ. δολαρίων κ.ά. Τυχόν κλείσιμο διευκολύνει εκείνους που ενέχονται και εμπλέκονται στη λίστα. Αποτελεί τεράστια ευθύνη για όποιον πάρει αυτή την απόφαση που θα οδηγήσει σε παραγραφή όλων εκείνων που δεν έχουν διερευνηθεί. Για μας δεν κλείνει τίποτα, εάν δεν έρθουν απαντήσεις για μια σειρά θεμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης