Ρωσικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Πάφου

Ρωσικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Πάφου

Το επιβεβαίωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας διευκρινίζοντας ότι διευκολύνσεις δίνονται και σε ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και Ισραήλ

Ρωσικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Πάφου
H Κυπριακή Δημοκρατία διερευνά το ενδεχόμενο παραχώρησης, σε ορισμένες περιπτώσεις, διευκολύνσεων προς τους Ρώσους εκτός από τα λιμάνια και στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφο, δήλωσε σήμερα ο κύπριος Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου προσθέτοντας πως με τη Ρωσία, «έχουμε ιστορικούς δεσμούς, είναι μια χώρα που στηρίζει την Κύπρο και αυτοί οι στενοί δεσμοί όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά και θα ενισχυθούν και θα εμβαθυνθούν».

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αίτημα της Μόσχας προς την Κυπριακή Δημοκρατία εν είδη «ανταλλαγμάτων» για παραχώρηση στρατιωτικών διευκολύνσεων σε συνδυασμό με την χρονική επέκταση των όρων του ρωσικού δανείου ύψους  2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο.

«Κατ’ αρχήν δεν ετέθη θέμα ανταλλαγμάτων», είπε ο υπουργός προσθέτοντας πως, «το θέμα των διευκολύνσεων όσον αφορά τον ρωσικό πολεμικό στόλο και πιθανόν την πολεμική τους αεροπορία, ετέθη κατά τις συναντήσεις τόσο εμένα με τον Υπουργό Αμυνας της Ρωσίας όσο και του Υπουργού Εξωτερικών με τον κ. Λαβρόφ».

Πρόσθεσε ότι «διευκολύνσεις στα λιμάνια θα δίνονται στους Ρώσους όπως δίνονται και σε άλλες χώρες. Και στις ΗΠΑ δίνονται τέτοιες διευκολύνσεις και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία και στο Ισραήλ. Διερευνούμε επίσης να δούμε και το ενδεχόμενο αν θα μπορούσαν, σε ορισμένες περιπτώσεις να δίνονται τέτοιες διευκολύνσεις και στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου". Εκείνο που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν ετέθη θέμα βάσης στην Κύπρο για τους Ρώσους και αυτό είναι ξεκάθαρο, όπως επαναλαμβάνω δεν ετέθη θέμα ανταλλαγμάτων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης