Πιπιλή για εκλογές στην Αλβανία: «Μεμονωμένο περιστατικό η δολοφονία»

Πιπιλή για εκλογές στην Αλβανία: «Μεμονωμένο περιστατικό η δολοφονία»

Η βουλευτής της ΝΔ και παρατηρητής του Συμβουλίου της Ευρώπης μιλά στο protothema.gr για τις εκλογές στην Αλβανία και για την δολοφονία έξω από εκλογικό κέντρο στο Λάτς

Πιπιλή για εκλογές στην Αλβανία: «Μεμονωμένο περιστατικό η δολοφονία»
«Το περιστατικό με τη δολοφονία που έγινε σήμερα το πρωί είναι θλιβερό, αλλά δεν αντικατροπτίζει το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας που - προς το παρόν - εξελίσσεται ομαλά» λέει στο protothema.gr η βουλευτής της ΝΔ και πολιτική παρατηρήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης Φωτεινή Πιπιλή και προσθέτει πως θέλει να ελπίζει ότι δεν θα εκτραπεί περεταίρω η κατάσταση.
 
Όπως τόνισε η Ελληνίδα βουλευτής «σε όσα εκλογικά κέντρα έχουμε πάει απο το πρωί, διαπιστώσαμε ότι ισχύει το δόγμα τάξη και ασφάλεια και ο κόσμος προσέρχεται ήρεμος να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ελπίζουμε ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά όχι μόνο μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, αλλά για την επόμενη εβδομάδα όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων». 

Η προσέλευση του κόσμου φαίνεται να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα αφού «σε εκλογικά τμήματα των 400 εγγεγραμένων μέχρι τις 12 το πρωί είχαν ήδη προσέλθει 200-250 άτομα, ποσοστό αρκετά καλό» όπως λέει η κυρία Πιπιλή αν και είναι δύσκολο να έχει κάποιος συνολική εικόνα για όλη τη χώρα και για το πως εξελίσσεται η διαδικασία σε όλη την επικράτεια.

«Το σημαντικότερο» συνεχίζει η κυρία Πιπιλή «είναι να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας πως οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί και οι παρατηρητές είναι πολύ αυστηροί και πως αν συνεχιστούν τέτοιου είδους έκτροπα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πραγματικότητα η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης