Με συνταγή Ομπάμα απέναντι στην οικονομική κρίση

Με συνταγή Ομπάμα απέναντι στην οικονομική κρίση

Με τη φιλοδοξία να διαμορφωθεί μία προοδευτική πλατφόρμα από μέρους των σοσιαλιστικών κομμάτων απέναντι στην οικονομική κρίση αναχώρησε για τη Χιλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, για να μιλήσει σε συνέδριο, με θέμα «Προοδευτική Διακυβέρνηση: Απάντηση στην Παγκόσμια Κρίση», που διοργανώνει η χιλιανή κυβέρνηση σε συνεργασία με βρετανικό think tank, πλαίσια της προετοιμασίας των σοσιαλδημοκ

Με συνταγή Ομπάμα απέναντι στην οικονομική κρίση

Με τη φιλοδοξία να διαμορφωθεί μία προοδευτική πλατφόρμα από μέρους των σοσιαλιστικών κομμάτων απέναντι στην οικονομική κρίση αναχώρησε για τη Χιλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, για να μιλήσει σε συνέδριο, με θέμα «Προοδευτική Διακυβέρνηση: Απάντηση στην Παγκόσμια Κρίση», που διοργανώνει η χιλιανή κυβέρνηση σε συνεργασία με βρετανικό think tank, πλαίσια της προετοιμασίας των σοσιαλδημοκρατών, εν όψει της Συνόδου της G-20.

Κλείσιμο

Η συζητηση αναμένεται ενδιαφέρουσα αφού η Σοσιαλιστική Διεθνής, με τη σφραγίδα του κ. Παπανδρέου φαίνεται να υιοθετεί περισσότερο την επιθετική τακτική του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και λιγότερο να γοητεύεται από την αμήχανη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ασκήσει κριτική στην πολιτική, που ακολουθεί η ΕΕ απέναντι στην κρίση, θεωρώντας ότι αυτή η πολιτική καθορίζεται κυρίως από τη συντηρητική πλειοψηφία των κρατών μελών της. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε για «έλλειμμα αντανακλαστικών και πολιτικών», που υπάρχει στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες,  όπου «υπάρχει μία νέα κυβέρνηση η οποία επιχειρεί - θα δείξει βεβαίως ο χρόνος κατά πόσο το επιτυγχάνει ή όχι - αλλά επιχειρεί με πολύ συγκεκριμένες και επιθετικές κινήσεις να αλλάξει μία δυσμενή κατάσταση, όχι μόνο για τα αμερικανικά νοικοκυριά, αλλά και για όλο τον κόσμο».

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο αφορούν την χάραξη προοδευτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, την προώθηση μιας υπεύθυνης και βιώσιμης παγκοσμιοποίησης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την κατάσταση κοινωνικής προστασίας και αγοράς εργασίας την εποχή της παγκοσμιοποίησης, και τον ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Στο συνέδριο, πέρα από την Πρόεδρο της Χιλής, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπράουν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Θαπατέρο, η πρόεδρος της Αργεντινής Κίρσνερ, η ηγέτης του Σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σαλίν, και πολλοί άλλοι ηγέτες από πολλές χώρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης