Και παιδικοί σταθμοί μόνο για παιδιά Ελλήνων από τη Χρυσή Αυγή

Και παιδικοί σταθμοί μόνο για παιδιά Ελλήνων από τη Χρυσή Αυγή

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο κυριακάτικό του φύλλο, δημοσίευσε την είδηση της δημιουργίας «ελληνικών» παιδικών σταθμών από τη Χρυσή  Αυγή.

Και παιδικοί σταθμοί μόνο για παιδιά Ελλήνων από τη Χρυσή Αυγή
Την ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών μόνο για τα παιδιά των Ελλήνων, «για να συνεχισθεί η Διάπλαση των Παίδων» προανήγγειλαν, και επισήμως, από τη Χερσόνησο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, που αποκάλυψε πως οι δέκα πρώτοι τέτοιοι σταθμοί θα λειτουργήσουν από το καλοκαίρι.

Οι δυο βουλευτές επιβεβαίωσαν την πρόθεση της  «Χρυσής Αυγής» να ανοίξει, με ευθύνη του κόμματος, βρεφονηπιακούς σταθμούς που, όπως είπαν, θα δώσουν τη δυνατότητα σε ελληνικές οικογένειες , που δεν εξυπηρετούνται από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, να έχουν εκεί τα παιδιά τους.

Μάλιστα, σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ανακοίνωνε ότι η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει ανάλογες εκδηλώσεις με μαθήματα Ιστορίας ακόμα και με τη δημιουργία «κρυφού σχολειού». (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=261183)

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο κυριακάτικό του φύλλο, δημοσίευσε την είδηση της δημιουργίας «ελληνικών»  παιδικών σταθμών από τη Χρυσή  Αυγή.
Κλείσιμο

Συγκεκριμένα  το ρεπορτάζ ανέφερε:

«Εθνικούς Παιδικούς Σταθμούς» αποκλειστικά για παιδιά Ελλήνων σχεδιάζει να λειτουργήσει από το καλοκαίρι η Χρυσή Αυγή. Παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα «Kατηχητικά Ιστορίας» που λειτουργεί η οργάνωση, η Χρυσή Αυγή προχωράει στο επόμενο βήμα, που είναι η λειτουργία παιδικών σταθμών σε περιοχές της Αττικής σε πρώτη φάση.

Το πρότζεκτ έχει αναλάβει να τρέξει ο βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ήδη οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος αναζητούν τη φόρμουλα κάτω από την οποία θα λειτουργήσουν. Το εγχείρημα εκτιμάται ότι θα έχει τεράστια ανταπόκριση, καθώς είναι χιλιάδες οι γονείς που ψάχνουν μάταια για μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Ετσι, αν η πρόθεση της οργάνωσης να επιβάλει μόνο συμβολικό αντίτιμο γίνει πράξη, όλα δείχνουν ότι η ανάγκη θα οδηγήσει στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής και γονείς που δεν έχουν καμία σχέση με τον ακροδεξιό χώρο. Σε αυτούς τους παιδικούς σταθμούς, βέβαια, τα παιδιά δεν θα ακούν παραμύθια για τη Σταχτοπούτα και τον Κοντορεβιθούλη, αλλά ηρωικές ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία - και όχι μόνο...

Τo πρόγραμμα «Διάπλαση των παίδων» που έθεσε σε εφαρμογή η Χρυσή Αυγή για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το κόμμα, πρόκειται για μια δράση που στόχο έχει να «εμφυσήσει τα ελληνικά ιδεώδη» σε μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων με προβολή βίντεο, αλλά και παιχνίδια σχετικά με «τη γέννηση του αρχαίου κόσμου, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη». Η δράση «πνευματικής αφύπνισης» ωστόσο της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις - για «σύγχρονο παιδομάζωμα, που στόχο έχει να παραχθούν οι γενίτσαροι του χιτλερισμού» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αμφιλεγόμενη δράση της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα, ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος κ. Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κατηγορηματικά πως τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν υφίστανται προπαγάνδα και υποστήριξε πως γίνονται δέκτες της Ελληνικής Μυθολογίας και της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας.

Η λειτουργία «Εθνικών Παιδικών Σταθμών» μόνο για παιδιά Ελλήνων ήταν μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της Χρυσής Αυγής. Πολλές φορές στο παρελθόν, ο γενικός γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος κ. Νίκος Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει πως μέρος της κρατικής χρηματοδότησης θα διατεθεί για κοινωνικές δράσεις, ανάμεσα στις οποίες και η λειτουργία παιδικών σταθμών. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δράσεων, κ. Παναγιώταρος, δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» πως το όλο πρόγραμμα προχωράει κανονικά και αυτή την ώρα αναζητείται το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί. Η σημερινή νομοθεσία δεν επιτρέπει σε πολιτικά κόμματα να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, αυτό όμως μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί μέσα από την ίδρυση μιας ΜΚΟ ή άλλου φορέα.

 «Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουμε παιδικούς σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δυστυχώς προτεραιότητα έχουν τα παιδιά των λαθρομεταναστών και όχι τα Ελληνόπουλα», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής. Οσον αφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ακολουθείται στους «Εθνικούς Παιδικούς Σταθμούς», ο κ. Παναγιώταρος είναι κατηγορηματικός: «Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν το σοφό “νους υγιής εν σώματι υγιεί” - και αυτό θέλουμε κι εμείς για τα μικρά Ελληνόπουλα: να γαλουχηθούν με όλα εκείνα τα εφόδια που θα τα κάνουν περήφανα για την ελληνική καταγωγή τους».

Ετσι, τα μικρά παιδιά δεν θα ακούνε τα κλασικά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν όπως το «Ασχημόπαπο», το «Μολυβένιο Στρατιωτάκι», η «Μικρή Γοργόνα» κ.ά., αλλά τους μύθους του Αισώπου και ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία και την αρχαία Ελλάδα έως το Βυζάντιο και την Επανάσταση του 1821. Ανάλογα θα είναι τα παιχνίδια, και βέβαια και τα τραγούδια που θα ακούνε τα μικρά παιδιά στους «Εθνικούς Παιδικούς Σταθμούς» της Χρυσής Αυγής.
Μία από τις σκέψεις που υπάρχουν, πάντως, είναι το κόμμα να «επιδοτήσει» θέσεις σε υπάρχοντες ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας, με τον όρο η δύναμή τους να αποτελείται μόνο από παιδιά ελληνικής καταγωγής και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των παιδαγωγών-μελών της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης υποχρηματοδοτούνται, αφού ο Δήμος Αθηναίων περιόρισε στα 26,5 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση από τον Προϋπολογισμό για το 2013, σε σχέση με τα 40 εκατ. ευρώ του 2011. Παράλληλα, προβλήματα δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού, καθώς ο δήμος δεν προχωράει στις αναγκαίες προσλήψεις προς κάλυψη των μεγάλων κενών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μπουν «λουκέτα». Εξάλλου, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, η δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί τους 82 παιδικούς σταθμούς της πρωτεύουσας, εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες σίτισης περίπου 4.000 παιδιών, ενώ απασχολεί 548 παιδαγωγούς και 182 υπαλλήλους ως βοηθητικό προσωπικό.


Το e-shop και η Χρυσή Αυγή
Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το e-shop της Χρυσής Αυγής, που μπήκε στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο απέστειλε εξώδικη δήλωση -διά του εκπροσώπου του βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη- στην εφημερίδα μας και στον συντάκτη μας Παναγιώτη Σαββίδη.

«Το κόμμα μας ούτε διατηρεί, ούτε και διαχειρίζεται ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων αφού δεν ασκεί εμπορική δραστηριότητα, ενώ ο χώρος του ισογείου του κτιρίου επί της οδού Μεσογείων 131 θα παραχωρηθεί σε εμπορική ατομική επιχείρηση εντελώς ανεξάρτητη από το κόμμα μας, η οποία εκεί θα ασκήσει τη νόμιμη λειτουργία της», αναφέρει μεταξύ άλλων η εξώδικη δήλωση. Στην επίσημη πάντως ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει banner με την ένδειξη «Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο», που παραπέμπει στα προϊόντα που πωλούνται μέσω κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης