Μάχη για να μη γίνουν απολύσεις

Μάχη για να μη γίνουν απολύσεις

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Μάχη για να μη γίνουν απολύσεις
Επίσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσουν τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας σήμερα Τετάρτη, εκεί όπου θα έχουν συνεργασία με τα αντίστοιχα κλιμάκια του υπουργείου, τα οποία υπάγονται στον Γενικό Γραμματέα. Το υπουργείο θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα και τα αποτελέσματα στη διοικητική μεταρρύθμιση, τα οποία συνεργάτες του κ. Μανιτάκη τα χαρακτηρίζουν ικανοποιητικά.

«Έχουμε εκπληρώσει τα οργανογράμματα, προχωράνε η διαθεσιμότητα και κινητικότητα και, επίσης, είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις βάση του Μεσοπρόθεσμου», τονίζει στο protothema.gr συνεργάτης του κ. Μανιτάκη.  
Κλείσιμο

Η συζήτηση με την Τρόικα θα κινηθεί γύρω από τεχνικά θέματα διαθεσιμότητας και κινητικότητας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κινηθούν στην συζήτηση με την Τρόικα στα παρακάτω σημεία:
 
-       Θα παρουσιάσουν τα στοιχεία των αποχωρήσεων
-       Θα υπογραμμίσουν ότι ο στόχος των 150000 λιγότερων υπαλλήλων υπερκαλύπτεται
-       Θα επισημάνουν ότι από το 2013, λόγω των περικοπών στο εφάπαξ και του φόβου για νέες αλλαγές στους μισθούς, θα υπάρξουν επιπλέον αιτήσεις συνταξιοδότησης, πέραν των προβλεπομένων
-       Θα δεσμευτούν ότι οι προσλήψεις το 2013 δεν θα ξεπεράσουν τις 3700
-       Θα διαβεβαιώσουν ότι δεν θα υπάρξουν νέοι διαγωνισμοί αλλά ότι οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα Κινητικότητας και τους επιτυχόντες των διαγωνισμών 2008 και 2009
-       Θα σημειώσουν τη μεγάλη γεωγραφική διασπορά των υπηρεσιών λόγω νησιών και ορεινών περιοχών, όπου θα πρέπει να διατηρηθούν δημόσιες υπηρεσίες, έστω και με τον μικρότερο δυνατό αριθμό υπαλλήλων
 
Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζουν το γεγονός ότι ήδη παρατηρείται το πρόβλημα μεγάλου μέσου όρου ηλικίας στους δημοσίους υπαλλήλους μιας και ξεπερνάει τα 40 χρόνια, όταν αναγνωρίζεται πως οι μικρότεροι σε ηλικία διαθέτουν περισσότερα μορφωτικά εχέγγυα καθώς και αυξημένη αποδοτικότητα. Το πρόβλημα αυτό θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια αφού μέχρι το 2016 θα τηρείται η αναλογία που προβλέπει σε κάθε μία πρόσληψη πέντε αποχωρήσεις.  
 
Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό τον Σαμαρά 

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση θα συζητηθεί η πορεία της αξιολόγησης των δομών των εξής υπουργείων: Τουρισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Υγείας.
Τη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, θα συναντηθεί με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης