Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Λιγότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους δεν γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου για την περίοδο διακυβέρνησής του, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος  Ελληνισμού

«Λιγότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους δεν γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους βουλευτές στην ομιλία του, να κάνουν κάθε τι για να ολοκληρωθεί η σημερινή τετραετία της Βουλής, καλώντας τους όπως είπε χαρακτηριστικά να ψηφίζουν «φιλοευρωπαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις»

Κλείσιμο
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που, όπως είπε, «δεν επιτρέπεται να το αγνοήσουμε,προσθέτοντας ότι « οφείλεται στο κακό παράδειγμα που έδωσε τόσα χρόνια η ασυδοσία της Αριστεράς» και τόνισε ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί η δημοκρατική νομιμότητα και να καταδικαστούν φαινόμενα όπως οι κουκουλοφόροι που κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις την Χαλκιδική και το κίνημα δεν πληρώνω».

Η εκδήλωση θύμιζε προσκλητήριο των παλαιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τη δεκαετία του 90’. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί πρώην υπουργοί και στελέχη της παράταξης.

Από τους υπόλοιπους χώρους ξεχώρισε η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη,  ο οποίος κάθισε δίπλα στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. Ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε ο κ. Μανώλης Γλέζος, από το ΚΚΕ ο κ. Σπύρος Χαλβατζής, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πύρρος Δήμας, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγλεος Μεϊμαράκης, καθώς και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο το παρών έδωσαν οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Γιάννης Κωστόπουλος, Γιώργος Μαμιδάκης, Δημήτρης Κοπελούζος, καθώς επίσης και οι κ.κ. Ψυχάρης και Μπόμπολας.  

Από την άλλη, ως ηχηρές απουσίες καταγράφονται εκείνες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.
 
Από την κυβέρνηση παρέστησαν οι Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Τέλος, παρόντες ήταν και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος και Χρήστος Σαρτζετάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης