Μόνο Έλληνες το γένος σε στρατιωτικές σχολές, λένε στη ΝΔ

Μόνο Έλληνες το γένος σε στρατιωτικές σχολές, λένε στη ΝΔ

Τροπολογία 84 βουλευτών της ΝΔ - Ευθυγραμμίζεται με την άποψη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με ανάρτησή του στο twitter

Μόνο Έλληνες το γένος σε στρατιωτικές σχολές, λένε στη ΝΔ
Τροπολογία που προβλέπει την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια, κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον γραμματέα της ΚΟ Αθανάσιο Μπούρα. Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».
 
Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία, όμως, αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.
Κλείσιμο
 
Επίσης, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, επιτρέπεται για την κάλυψη ειδικών αναγκών, η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος, υποψηφίων, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν να είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή.
 
Πάντως, την κίνηση των βουλευτών της ΝΔ έσπευσε να «επικροτήσει» η ΚΟ της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας ότι: «Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής σέρνεται πίσω από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, αυτήν την φορά για το μείζον ζήτημα του γένους ως προϋπόθεση για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Να τονίσουμε πως η Χρυσή Αυγή είχε αναδείξει το ζήτημα με ερώτηση του Συναγωνιστή Ζησιμόπουλου από τις 18 Ιουλίου και με νέα ερώτηση την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου. Μια μέρα μετά, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν  τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστών οι οποίοι δεν είναι Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν απλώς την ελληνική ιθαγένεια. Το εν λόγω ζήτημα είχε επισημάνει με εκτενές άρθρο και η επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στις 13 Φεβρουαρίου. Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια για να αναδείξουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής και ακόμα μία υποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ακολουθεί πια ολοφάνερα την πολιτική μας ατζέντα στην μάταια προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές ψηφοφόρων προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης